De CD&V Laakdal brengt actrice Lea Witvrouwen en minister Vandeurzen samen op een avond rond autisme.

Autisme: Wat en hoe?

CD&V Laakdal brengt Lea Witvrouwen en minister Vandeurzen samen. Op woensdag 3 mei staat een ontmoeting gepland tussen Lea Witvrouwen en Minister van Welzijn Vandeurzen. Na afloop, omstreeks 20u, zal Lea een lezing geven 'Autisme, wat en hoe?' in zaal Kloosterhof in Eindhout. Deze lezing zal ingeleid worden door de minister. (meer info in bijlage)

Ouders, leerkrachten, begeleiders van sport-en jeugdverenigingen, ... zijn van harte welkom op deze boeiende avond. Ook voor personen die in hun nabije omgeving niemand met autisme kennen kan dit een interessante avond zijn. Wie weet waar kom je in de toekomst iemand tegen met autismespectrumstoornis.

Welke boodschap heeft Lea Witvrouwen voor minister Vandeurzen?

Onlangs las CD&V-mandataris Stein Voet in een krant dat Lea Witrouwen misnoegd was na een kortstondige ontmoeting met minister Vandeurzen. Lea Witvrouwen is bekend als tv-actrice in onder andere Benidorm Bastards, maar is daarnaast ook moeder van twee autistische zonen en zet zich naast haar acteerwerk in voor personen met ASS. Dit doet ze onder andere als meter van 't pASSt, een vereniging uit Geel die jongeren met ASS uit hun isolement tracht te halen.

In het beruchte artikel kaart Lea de papieren mallemolen voor enige tegemoetkoming waar ouders mee worstelen aan. Dit zal Lea binnenkort kunnen bespreken met minister Vandeurzen, samen met enkele vrijwilligers van VZW 't pASSt uit Geel.