U bent hier

Moeder én dochter veroordeeld tot 15 en 40 maanden voor goed draaiende drugshandel, ook in Olen

Olen | Vlaanderen
06.04.2017 - 19.09u
Door: Herman Gezelle

Cristina C. (35) uit Tessenderlo en haar 62-jarige moeder zijn door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk veertig maanden en vijftien maanden, waarvan de helft effectief.

Beide dames kregen ook een boete van 6.000 euro omdat ze aan het hoofd stonden van een goed draaiende handel in cocaïne, xtc, amfetamines en ghb. Hun dealers en medewerkers kregen gevangenisstraffen van tien tot twintig maanden en een boete van 6.000 euro. De winst die het vijftal maakten met hun handel, in totaal 98.000 euro, werd verbeurd verklaard.

Van 2011 tot 2016 bouwde Cristina C. een goedlopende handel uit in verdovende middelen.

Ook in Olen

Samen met haar moeder stuurde ze drie mannen uit Beringen en Olen aan die de drugs verder verdeelden in een gebied dat zich uitspande van Leuven, over Limburg, tot Antwerpen.

Cristina was niet aan haar proefstuk toe want ze werd in 2011 reeds voor handel in verdovende middelen veroordeeld. Ook in 2014 kreeg ze van het hof van beroep een gevangenisstraf van achttien maanden voor een diefstal met geweld. Die veroordelingen weerhielden haar echter niet om op grote schaal te blijven dealen.

De omvang van de handel blijkt uit de verbeurdverklaring die het parket tijdens de behandeling van de zaak vroeg. Het openbaar ministerie berekende dat Cristina C. gedurende die vijf jaar bijna 54.000 euro verdiende. Haar moeder deed daar nog eens bijna 35.000 euro bovenop.

De rechtbank verklaarde daarvan respectievelijk 45.000 en 25.000 euro verbeurd. Twee van de drie dealers moeten voor de rest van de verbeurdverklaring opdraaien. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto