Jeanne Hennen, één van de medeoprichtsters van de Molse Gidsenkring, kreeg een gepaste hulde in de Norbertijnenabdij van Postel.  Jeanne is  bijna 80 jaar, verhuist binnenkort naar het Antwerpse om dichter bij haar kinderen en familie te wonen. Het gemeentebestuur bedankt Jeanne voor haar jarenlange gedrevenheid en enthousiaste inzet als gids van de Molse Gidsenkring.

In 1985 lag Jeanne Hennen mee aan de basis van de Molse Gidsenkring.

Ondertussen heeft zij er als gids een carrière opzitten van 32 jaar. In 1985 had onze gemeente op toeristisch gebied al heel wat te bieden. Duizenden toeristen kwamen in de zomerperiode naar de stranden en vertoefden in onze regio. Met het openen van het Jakob Smitsmuseum en het Torenmuseum eind jaren '70 speelde Mol ook op cultureel vlak haar troeven uit. In april van datzelfde jaar werd door de VVV voor het eerst een oproep gelanceerd voor een gidsencursus.

Vakbekwame gids

Op 2 juli 1985 kreeg Jeanne haar brevet als gids overhandigd door Pater Ivo. Het was de VVV die in deze beginfase de aangevraagde rondleidingen organiseerde. De kersverse gidsen konden aan de slag in het Torenmuseum, het Jakob Smitsmuseum en de norbertijnenabdij in Postel.

In 1989 werd de gemeentelijke dienst voor toerisme opgestart die de Molse Gidsenkring onder zijn hoede nam. De gidsen zaten niet stil: programma's opstellen, kennis doorgeven, permanent herbronnen en bijscholen. In 1995 noteerden we 412 rondleidingen waarvan Jeanne er heel wat voor haar rekening nam. Steeds gaf ze het beste van zichzelf en de vele bezoekers keerden telkens tevreden huiswaarts.

De Molse Gidsenkring groeide uit tot een hechte en leuke vriendengroep waar Jeanne zeker zal gemist worden.

Nieuwe lichting gidsen

Mensen komen, mensen gaan en de noodzaak van nieuwe krachten drong zich op. Momenteel volgen zes nieuwe kandidaat-gidsen een opleiding. Hopelijk verruimen zij vanaf juni de Molse Gidsenkring met hun kennis en creativiteit. De opvolging van Jeanne is dus verzekerd.