Het boek Molse Tijdingen 2015 is vanaf 1 december te koop. Naast boeiende historische verhalen over de lokale geschiedenis, bevat deze editie tal van oude foto's en illustraties. Extra aandacht gaat naar het Centrum, het cultureel ambassadeur 2015. Voor 18 euro koop je al een exemplaar op de dienst erfgoed in 't Getouw en in de Molse boekhandels. Een toffe cadeautip voor het eindejaar.

Molse Tijdingen 2015 neemt je mee naar boeiende gebeurtenissen zoals de Molse voetbaltoppers Jean Van Gils en Leon Hens, de aftocht van de Duitsers uit Millegem, de eerste machine in Mol, de oude bewoning van Ezaart, het kerkhof van Rauw, de Kempische Vaart op Donk, de loting in Mol en twist hierover met Meerhout, de post en de postbrieven, het Gesticht en de Joodse jongens,...

Bijzonder onthullend is ook het artikel met unieke foto's van het meest monumentale houtsnijwerk uit de negentiende eeuw in België. Als extraatje krijg je een prachtige fotokatern in vierkleurendruk met oude en nieuwe straatbeelden van het Centrum.

Exemplaar kopen?

Molse Tijdingen 2015 is vanaf 1 december te koop aan 18 euro bij de dienst erfgoed in 't Getouw, Molenhoekstraat 2, tweede verdieping, en de Molse boekhandels (Standaard boekhandel, Perswinkel 't Pleintje, Pinokkio en Milo-Press). Wie het boek bestelde door voorintekening, kan het afhalen vanaf 1 december op de dienst erfgoed.

Openingsuren

· Dinsdag van 9 tot 12 uur;  Woensdag van 13.30 tot 16 uur;  Donderdag van 13.30 tot 20 uur;· Vrijdag van 9 tot 12 uur - meer info: gemeentearchief – Kamer voor Heemkunde, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be