Als u kunstenaars aan het werk wil zien in de schilderachtige omgeving van het prachtige Begijnhof van Herentals, dan moet u zeker komen kijken op zondag 11 september.

Van 11u tot 18u kan u op de door hoge hagen omringde pleintjes genaamd Monet, Van Gogh, Dali, Rubens, Rodin en Turner, en in de straat, schilders maar ook beeldhouwers, keramisten, borduursters en andere beoefenaars van textiele kunsten, juweelontwerpers, ontwerpers in de grafische kunsten en fervente origamibeöefenaars, bloemschikkunstenaars en nog meer gedreven personen aan het werk zien.

Tabula Rasa

Ook niet te vergeten : de tentoonstelling van leden van de vzw Tabula Rasa in het Fundatiehuis en in de tuinen van huizen nrs. 1 en 2. Op deze zevende editie van Montmartre mogen we genieten van poëzie en muziek tijdens het namiddagprogramma aan het Fundatiehuis.

Kollectief Maximaal regisseert ‘Montmartre on stage’ met o.a.optredens van het Zeemanskoor, Smakeloos, folkgitaar door leden van de stedelijke academie voor muziek-woord-dans, Attitude, Lies en Jeroen, en afsluiten met Tam and Friends.

Het geheel gekruid met poëtische onderbrekingen door Tamara Van Dessel, Xavier De Busser en Luk Paard. In het Fundatiehuis kan u iets zoets en iets zouts snoepen, met de nodige drankjes erbij.

Ook zullen die dag nog heel wat andere activiteiten te beleven zijn in het begijnhof om te bekijken, te doen, te proeven of te drinken. Inkom gratis -  11 september van 11u tot 18u.

Een initiatief van de Herentalse Cultuurraad Georganiseerd door de vrijwilligers van het Organiserend Comité Montmartre 014/21 07 88.

Foto archief NNieuws / Marcel Nelis .