De Roemeen Petru A. (30) uit Herentals blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Turnhout. Hij wordt verdacht van de moord op Ronny Vanherbergen (36) uit Geel. Vanherbergen was de nieuwe minnaar van de vrouw van de Roemeen.  Tijdens een ruzie tussen de 2 had de dader het slachtoffer verscheidene messteken toegediend in een appartement aan de Herenthoutseweg 110 in Herentals.

Wedersamenstelling

Woensdagmorgen vond de wedersamenstelling van de moord plaats in het pand. Medewerkers van het labo van de federale politie afdeling Turnhout deden het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter.

De hele buurt ter hoogte van café 't Saske werd afgesloten voor het verkeer. De wedersamenstelling begon rond 8u. Rond 10.45u werd de ex-vrouw van de dader binnengebracht. De dader werd een uur later binnengebracht. Een agente speelde de rol van het slachtoffer. De man verleende zijn volledige medewerking. De schoolgaande jeugd werd rond 12u rondgeleid via de Kolvenierstraat en een smal paadje naast de Ringlaan tot aan het kruispunt van de Ring met de Herenthoutseweg.  Straks meer.

Foto's Johan Temmerman/ NNieuws.