Zaterdag viert Morkhoven een van de grootste atleten die Herentals en Morkhoven heeft voortgebracht: worstelkampioen Alphonse Steurs. Al weten weinig sportliefhebbers in de thuishaven wat Steurs zoal op zijn palmares heeft bijeen geworsteld. En dat palmares is indrukwekkend, ook al werd zijn carrière deels overschaduwd door de Eerste Wereldoorlog. Steurs had misschien geluk: hij kon de Sovjet-Unie niet uit, zijn gezin in Morkhoven en Antwerpen moest hem wel 4 jaar missen.

Wereldkampioen worstelen

In mei 1915 werd Alphonse Steurs in het verre Ekaterinoslav (Oekraïne) voor de 2e maal wereldkampioen. In 1916 werd hij zelfs voor de 3e keer wereldkampioen worstelen in Odessa (Rusland).

Tentoonstelling

Zaterdagnamiddag is het feest in Morkhoven. Om 14u is er in de sporthal een demonstratie worstelen, het Alphonse Steurs-beeldje wordt onthuld en in het Dorpshuis in Morkhoven kan je naar de tentoonstelling met daarin heel wat foto's, medailles van de prestaties van Alphonse Steurs. De kinderen van de lagere school in Morkhoven maakten alvast heel wat tekeningen ovre de worstelkampioen.

foto: de tekeningen van de leerlingen van de lagere school werden vrijdag opgehangen