In Bornem is zaterdag de Dodentocht om 21 uur afgelopen. Bijna zevenduizend mensen hebben de volle honderd kilometer gewandeld. Ook onze Morkhovense held Philip Ver Elst. Meer dan 11.000 mensen waren vrijdag aan de start gekomen, een recordaantal. 

De eerste reacties van Philip Ver Elst : 'Nummer 12 is binnen! Tongelsbos ik ben zo blij voor jullie dak er geraakt ben in Bornem. Mijn wandelmakker mr Mac Gert Vermeulen ook nen dikke proficiat.   Aan Elke Meuris  ook nen dikke proficiat he, Robke soigneert ze maar goed hé.   Merci ook aan mijn talrijke volgers, supporters,enz.....I love you all! See you next year.'

cocktails

7.000 x 100 km

De aftrap van de Dodentocht werd vrijdag om 21 uur gegeven in het centrum van Bornem. De eersten kwamen vanmorgen iets voor 7 uur al over de lijn, zij hadden het traject gelopen. Niet de lopers, maar wel de wandelaars maken het grootste deel uit van de 11.175 deelnemers. Zij hadden tot vanavond 21 uur de tijd om binnen te komen en 6.923 van hen slaagden daar ook in.

Volgens de organisatoren was het ideaal wandelweer. Niet te nat, niet te koud en tegelijk niet te warm. "Zopas is de laatste wandelaar over de eindstreep gekomen, en hij bracht de teller op 6.932 mensen die de Dodentocht volbracht hebben. We hebben een recordaantal deelnemers mogen verwelkomen, we hadden prachtig wandelweer, er zijn geen zware incidenten gebeurd, dus we kijken tevreden terug", zei organisator Francis Meeus.  VRT en PVE / N.