Na een samenwerking van zeven jaar binnen de groep Van Havermaet Groenweghe (VHG), gaat de HR-afdeling Motmans-Van Havermaet vanaf 1 januari 2015 haar eigen koers varen. Geert Motmans blijft wel de preferente partner van VHG voor een groot aantal HR diensten (werving & selectie, assessment, development, loopbaanbegeleiding, enzovoort). VHG blijft daarnaast zelf actief in advies op vlak van tewerkstelling, in de brede zin van het woord.

Dat hebben VHG en Geert Motmans gisteren bekendgemaakt. Motmans stapte in 2007 over naar VHG, om zo het pallet van diensten aan bedrijven van de groep uit te breiden met HR-diensten. “En dat heeft een bijzondere meerwaarde opgeleverd voor onze klanten”, zegt gedelegeerd bestuurder Jan Maurissen van VHG.

“De groep VHG staat momenteel voor belangrijke investeringen. En daarbij moeten we keuzes maken. Enerzijds willen we ten volle blijven inzetten op onze  kernactiviteiten: accountancy, audit, fiscaal-juridisch en sociaal advies. Anderzijds willen we de groei van de HR-afdeling niet in de weg staan, gezien de specifieke groeiplannen van Geert.

Plannen die op hun beurt dan weer niet integraal overeenkomen met onze strategische investeringsambities. Daarom hebben we dan ook gezamenlijk besloten om Geert Motmans en zijn team hun eigen weg te laten gaan.” 

Geert Motmans bevestigt dat de ‘scheiding’ in een uiterst positieve sfeer verloopt. “Ik beschouw het als een spin-out van VHG”, zegt Motmans. “Wij hebben zeven jaar de kans gekregen om te groeien onder de paraplu van VHG.

Wij kijken er met tevredenheid op terug. Het is nu tijd om onze eigen weg te gaan en een eigen netwerkorganisatie op te zetten. Met Motmans-Van Havermaet zaten we ook al fysiek gescheiden van de rest van de groep. Bovendien kijkt het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) alsmaar nauwer toe op mogelijke vermenging met andere dienstverlening.”

Toch scheiden de wegen van Motmans en VHG niet helemaal. “We blijven bevoorrechte partners voor elkaar”, zeggen Maurissen en Motmans. VHG blijft ook nadrukkelijk actief in advies op vlak van tewerkstelling, met ondermeer vier arbeidsjuristen in huis.

Van Havermaet Groenweghe (VHG) heeft een kantoor in de Diamantstraat in Herentals en op de Pas in Geel.