Afgelopen weekend was het IDM – International German Championship te gast op de omloop van Zolder. De man die dit alles mee mogelijk maakte is geboren en getogen Herentalsenaar Hans Van de Ven.

Hans is eigenaar van Motorsportschool Zolder en is enthousiast over dit weekend:  “We hebben er lang moeten voor vechten maar eindelijk is het dan zover.  5 jaar na het WK Endurance is er eindelijk nog eens een topcompetitie in motorsport in België. Superbike IDM is één van de meest hoogstaande motorsportcompetities in de wereld. De tijden die de IDM toppers draaien zijn gelijkwaardig aan die uit de World Superbike. We hebben in Zolder één van de leukste banen van de wereld. En ook de sterren lusten deze omloop van Zolder wel, vorige week zijn alle toppers komen trainen en de meeste vonden het een erg leuke omloop”.

Op vrijdag werd het meteen al duidelijk dat het er heel snel aan toe zou gaan toen Markus Reiterberger van het team “Van Zon Remeha BMW” meteen het ronderecord voor motoren verpletterde met een tijd van 1:32.854.

Voor de toeschouwers was dit een spektakel van het hoogste niveau. In de Superbike gingen Markus Reiterberger, de Oostenrijker Gareth Jones en de Nederlander Kevin Valk voor 17 ronden wiel aan wiel, het ging echt om hondersten van een seconde tussen deze 3 piloten. Ook de Belgen behaalden een mooie podium plaats, vooral Wim van den Broeck liet in de klasse Supersport zomaar het ganse deelnemersveld ver achter zich en had een voorsprong van 5.097 op de Oostenrijker Jed Metcher.  In de klasse Superstock behaalde een andere Belg het podium, namelijk Bastien Mackels uit Fontin.

Hier volgt het puntenklassement na 4 races (2 Lausitzring + 2 Zolder)

Superbike:

      1.Damien Cudling   AUS   86 punten

      2. Markus Reiterberger  GER    64 punten

      3. Gareth Jones  AUS    63 punten

Superstock:

  1. Bastien Mackels  BEL    90 punten
  2. Daniel Sutter   SUI   86 punten
  3. Dominik Vincon   GER    60 punten

Supersport:

  1. Roman Stamm   CH    77 punten
  2. Kevin Wahr   GER    76 punten
  3. Leon Bovee   NED    58 punten. 

 Beelden en verslag Guy Verstraeten / Nneuws.