Dinsdagvoormiddag rond 10.55u heeft het MUG-voertuig van het AZ Herentals een ongeval gehad. Het voertuig was op weg naar Lichtaart voor een interventie en is op de Herentalsesteenweg in een bocht aan Snepkensvijver geslipt op het nat wegdek, waarna het enkele keren over de kop ging. De inzittenden, een gespecialiseerde MUG-verpleegkundige en een spoedarts, zijn beiden met lichte verwondingen naar het AZ Herentals afgevoerd. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

De brandweer van Kasterlee en Herentals heeft de dokter moeten bevrijden uit het voertuig. De verpleegster en de dokter werden overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel.


Omdat het AZ Herentals maar over één MUG-voertuig beschikt, wordt de MUG-dienst voorlopig overgenomen door omringende ziekenhuizen. Het UZA heeft zijn reservevoertuig aangeboden, waardoor de MUG-dienst van AZ Herentals vanaf vanavond (dinsdag) opnieuw beschikbaar is.
De permanentie op de spoedgevallendienst in het ziekenhuis komt met dit ongeval niet in het gedrang.

In een MUG-voertuig zitten steeds een verpleegkundige en een spoedarts, maar nooit patiënten. Patiëntenvervoer gebeurt met een ambulance.