De aperitiefconcerten van Musica Meridiana vzw zijn voor het tweede jaar op rij te gast in HOF ter RIELEN, Turnhoutsebaan in Kasterlee.

De zeven concerten vinden plaats op de eerste zondag van de maand vanaf 5 oktober 2014 en eindigen op zondag 3 mei 2015.

In januari is er evenwel geen concert wegens de feestdagen en omdat Pasen valt op de eerste zondag van april, zal het concert doorgaan op 12 april. De concerten beginnen om 11:00 uur en duren tot ca. 12:00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 €.

Voor het concert wordt u een gratis aperitief aangeboden en erna kan u desgewenst genieten van een concertmenu in het restaurant. Iedereen is er van harte welkom. Wat is er fijner op een zondagvoormiddag in de winter dan in aangenaam gezelschap te genieten van sfeervolle en pittige muziek bij een glaasje cava?

Wil u een abonnement op de zeven concerten kopen? Dat kan, en dan betaalt u slechts 50 € per persoon ofwel aan de kassa bij het eerste concert, ofwel via de rekening BE80 3300 7045 3477 van Musica Meridiana vzw met vermelding van naam en adres.

Musica Meridiana heeft een boeiend en gevarieerd programma samengesteld dat iedere muziekliefhebber kan smaken. Kwaliteitsmuziek in een lichte sfeer gebracht door uitstekende musici uit de dichte en ruimere omgeving. Het programma ziet eruit als volgt:

5 okt. 2014 Het Limburgs Salonorkest 

2 november Chordbusters, een a capella mannenkwartet uit Puurs 

7 december Phenix Fagottenkwartet o.l.v. Dirk Noyen 

1 februari 2015 Het Antwerps Barokensemble 

1 maart Dameskoor Donne Domenica uit Geel o.l.v. Patrick Van Looy 

12 april Vierhandig klavier en literaire omkadering, met Nel Swerts en Fleur Claesen ,piano, en Luk Huygens 

3 mei AMUZET met muziek uit het Parijs van de jaren 1930.

Organisator Dirk Noyen speelt fagot in het orkest van de Munt in Brussel en wil met de aperitiefconcerten van Musica Meridiana een degelijke verankering uitbouwen in Kasterlee. Een mooie gelegenheid voor culturele verenigingen om dit initiatief in het hart te dragen.