De N-VA-fractie lanceerde op de gemeenteraad van gisteravond een voorstel om eindelijk het parkeerbeleid op de Molenvest aan te passen. De bewoners van de Molenvest en handelaars in de Zandstraat zijn al jaren vragende partij om het vrij parkeren op de Molenvest af te voeren. De argumenten van de N-VA vielen helaas op een koude steen waardoor de bewoners in de Molenvest in de kou blijven staan. Voor de N-VA alvast onbegrijpelijk geval van slecht bestuur.

“Ons voorstel was nochtans een compromis dat de belangen van de bewoners verzoent met de belangen van de langparkeerders die op en rond de Molenvest werken,” zegt N-VA-fractievoorzitter Kathleen Laverge. “Zo stelden we voor om op de middenstrook vrij parkeren te bewaren en langs de huizenrijen kort parkeren met parkeerschijf en parkeren met bewonerskaart in te voeren”.

“Het huidige parkeerbeleid is op maat van zij die werken op en rond de Molenvest en een hele dag voor de deur van hun werk willen parkeren. Alle straten rond de Molenvest zijn ‘blauwe zone’. Hierdoor vangt de Molenvest alle parkeerdruk op van zij die lang willen parkeren in het centrum en vinden de bewoners zelf geen plek meer in hun eigen straat. Het argument van het stadsbestuur dat je door het vrij parkeren op de Molenvest af te schaffen de parkeerdruk alleen maar verschuift naar andere straten houdt geen steek en is discriminerend.

Nu komt alle parkeerdruk uitsluitend op de Molenvest te liggen, terwijl met ons voorstel de parkeerdruk van het lang parkeren over meerdere straten wordt gespreid,” aldus nog Kathleen Laverge.

Ook voor de handelszaken in de Zandstraat is dit nefast. Kortparkeerders die snel een boodschap willen doen, vinden in de buurt geen plaats en moeten uitwijken naar de randparkings. Op die manier verstik je het handelscentrum van je stad, in plaats van er net meer zuurstof aan te geven. Ook Unizo Herentals protesteerde in het verleden reeds terecht tegen deze onlogische maatregel.

Les 1 : 'Zwartepiet : de bewoners  Molenvest en de handelaars Zandstraat

Les 1 bij het voeren van een kernversterkend beleid is dat bewoners en winkelende kortparkeerders terecht moeten kunnen in het centrum. Langparkeerders parkeren het best aan de rand. Het stadsbestuur legt deze logica ook zelf uit op de website van de stad. Overal passen ze deze logica ook toe, behalve op de Molenvest. Onbegrijpelijk en met als zwartepiet: de bewoners van de Molenvest en de handelaars in de Zandstraat.