Op vrijdag 24 oktober 2014 vindt de 4de editie van De Nacht van het Kempens Erfgoed plaats. Ook de gemeente Grobbendonk doet mee!

Suske Verhaegen ontvangt alle bezoekers met open armen in het Kempens Wielermuseum (Astridplein 13, Grobbendonk) van 16.00 tot 23.00 uur.
In het museum wordt het verhaal verteld van de grootste wielrenners die de Kempen gekend heeft. Oud-wielrenner en Grobbendonkenaar Suske Verhaegen is al jaren een fanatiek verzamelaar van relikwieën uit de wielrennerij. Door zijn connecties in het wielermilieu slaagde hij erin een indrukwekkende verzameling op te bouwen, die hij nu ter beschikking stelt van het museum. Suske Verhaegen vertelt met plezier de verhalen achter elk van de verzamelobjecten.
 
De Sint Lambertuskerk (Boudewijnstraat 2B, Grobbendonk) wordt van 19.00 tot 23.00 uur omgetoverd tot een archeologische site! Met de tentoonstelling 'Archeologie voor dummies' duiken we in de archeologische geschiedenis van onze gemeente. Muziek van Pascale en Danièle Van Os luistert de tentoonstelling op. Aan de bezoekers wordt een gratis drankje aangeboden. Er is ook mogelijkheid tot het delen van verhalen, vondsten of ervaringen met de Werkgroep Archeologie Grobbendonk.
 

Een handig programmaoverzicht van alle activiteiten in de verschillende gemeenten kan u vinden op www.kempenskarakter.be of bestellen via tel. 014 21 97 00.