U bent hier

Nederlander pluimt dame voor €20.000 euro met phishing

Herentals | Kempen regio
19.04.2017 - 22.06u
Door: Herman Gezelle

De raadkamer in Turnhout heeft woensdag de aanhouding bevestigd van een 22-jarige Nederlander, die tot voor kort in Herentals woonde. De man pluimde een vrouw voor 20.000 euro.

De 22-jarige verdachte werd gisterochtend geboeid het gerechtsgebouw van Turnhout binnengebracht. Hij wordt verdacht van informaticabedrog. De raadkamer moest niet lang nadenken om zijn aanhouding met een maand te verlengen.

De verdachte werd op 14 april opgepakt op verdenking van phishing. Hij had zijn vrouwelijk slachtoffer een e-mail gestuurd die zogezegd afkomstig was van Argenta.

"In de mail schreef de verdachte dat het computersysteem van Argenta zou veranderen en de vrouw daarom een nieuwe bankkaart nodig had", vertelt Inge Delissen, woordvoerster van het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout. "Om de bankkaart te bekomen, moest het slachtoffer op een link klikken en de code van haar digipas ingeven."

Toen de vrouw na een bepaalde periode nog altijd geen nieuwe bankkaart had toegestuurd gekregen, nam ze zelf contact op met Argenta. Toen ze daar uit de lucht vielen, kwamen de frauduleuze praktijken aan het licht. Maar intussen was er wel meer dan 20.000 euro van de rekening van de vrouw verdwenen. (belga)

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto