Zaterdag 27 en zondag 28 mei loopt de 'Walk for Think Pink Challenge 2017' in en rond het domein De Gavers in Geraardsbergen. De deelneemsters wandelen elk 30 kilometer per dag ten voordele van Think Pink.

Er mogen enkel dames deelnemen aan deze challenge. De verzamelde fondsen financieren, samen met fondsen uit andere acties, wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker.

Neteland is goed vertegenwoordigd. Er nemen 6 dames uit onze regio deel aan dit evenement. Uit Herenthout komen de zussen Ann en Hilde Limbos, Ingrid Tops en Nicole Van Herck. Uit Herentals nemen Valérie Temmerman en Sophie Verdonck deel.

De organisatie vraagt aan alle deelnemers een minimum fondsenwerving van 500 euro.

Bij deze tropische temperaturen is het hopen op een frisse finish zondag samen met een spetterend slotfeest. Dan komen ook de 78 deelneemsters van de Bike for Think Pink Challenge mee feesten. Zij fietsten gedurende 4 dagen telkens 100 km/dag in Oost- en West-Vlaanderen.

Maandag meldt een fiere Think Pink-organisatie : 'Onze fantastische Think-Pink Heroes hebben de meet gehaald van de Think-Pink Challenge. Samen zamelden ze meer dan 142.000 euro in voor de strijd tegen borstkanker. Ontzettend bedankt! Wil je dit avontuur ook beleven, dan kun je je vandaag al inschrijven voor de editie van 2018 op Think-Pink.be'.  http://www.think-pink.be/nl/

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.