Opschudding op de Belgische televisiemarkt. Na maanden van speculatie heeft de online videostreamingdienst Netflix eindelijk bevestigd dat hij later dit jaar in België van start gaat.  Netflix heeft woensdagochtend het belangrijke nieuws bekend gemaakt. De streaming dienst van films en series zal nog in dit jaar een flinke uitbreiding gaan maken in Europa. Daarbij wordt ook België niet overgeslagen.  Eind 2014 worden België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk aangesloten op het netwerk.   

Netflix is een online streaming dienst waarop je heel veel films en series kunt kijken. Het mooie van Netflix is dat je een laag vast bedrag, in de andere landen is dat tot dusver altijd 8 à 9 euro per maand geweest, betaalt.

Daarmee heb je onbeperkt toegang tot het volledige aanbod. Ook het nog beperkt aanbod in UDH 4K.

In 2012 is het Amerikaanse netwerk aangesloten in Groot-Brittannië en de Scandinavische landen. In 2013 kwam hier Nederland bij. In al deze landen was Netflix gelijk een doorslaand succes.  Dit komt mede door de Netflix Originals. Behalve bestaande topfilms en topseries die worden aangeboden, maakt Netflix ook steeds meer eigen series. Voorbeelden daarvan zijn House of Card, Fargo, From Dusk Till Dawn, Lillyhammer en Orange is the New Black.

Het gunstige is dat al deze series al klaar staan, waardoor je ze gelijk allemaal kunt bekijken. Bingeviewing is dus mogelijk. Dit is een term die is ontstaan mede door Netflix. Je kunt een serie in één keer achter elkaar kijken, bingeviewen dus. (netflix)