Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV voorziet een alternatief voor de voetgangers- en fietsersbrug over de Grote Nete ter hoogte van Niemandshoek. De brug werd eerder dit jaar buiten gebruik gesteld om veiligheidsredenen.

In afwachting van een nieuwe definitieve brug, zal tien meter stroomopwaarts (richting Itegem) de oude voetgangers- en fietsersbrug over de Grote Nete aan ’t Schipke (Niemandshoek) een baileybrug worden geplaatst.

Op 1 december start onderhoudsaannemer Artes-Roegiers met het leggen van de funderingen. Op 8 december zal de baileybrug met een zware kraan op zijn plaats over de rivier worden gelegd. De dagen die daarop volgen zal het houten brugdek worden geplaatst en zullen de opritten op linker- en rechteroever worden aangelegd.

Ten laatste op 12 december zullen voetgangers en fietsers de Grote Nete opnieuw kunnen oversteken aan ’t Schipke. Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV werkt een verdere, duurzame oplossing uit.     

Historiek

Tijdens onderhoudswerken aan de brug in augustus werden gebreken vastgesteld. De brug werd gedemonteerd, zodat een grondige inspectie kon gebeuren. Uit deze inspectie is gebleken dat de nodige herstellingswerken groter zijn dan oorspronkelijk werd gedacht. Om veiligheidsredenen werd de brug onmiddellijk buiten gebruik gesteld.

Foto : Archief