Vrijdag 28 juli 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Nieuw fietspad langs Steenweg op Mol/Donk (N18) in Oud-Turnhout

Kempen regio | Neteland
19.06.2017 - 13.25u
Door: Mark Jaspers

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het fietspad langs de Steenweg op Mol/Donk (N18) in Oud-Turnhout vernieuwen. Tussen Sels Evergreen en de Nieuwe staatsbaan maakt het huidige fietspad in beton en klinkers plaats voor een nieuw en comfortabel fietspad in asfalt. De werken starten op maandag 26 juni en duren tot en met 30 juni.

De N18 blijft tijdens de werken steeds open voor gemotoriseerd verkeer, maar met beurtelings verkeer ter hoogte van de werfzone. Fietsers volgen een omleiding.

Comfortabele nieuwe fietspaden

Op verschillende plaatsen is het fietspad langs de Steenweg op Mol/Donk richting Oud-Turnhout beschadigd en zijn herstellingen nodig. Om de schade op een duurzame manier te herstellen en een zo kwalitatief mogelijk resultaat te bekomen, zal AWV meteen 1 kilometer fietspad vernieuwen en volledig in asfalt aanleggen. Dit moet het comfort voor de fietsers sterk verbeteren.

Mobiele werf voor minder hinder

De werken starten op 26 juni en duren tot 30 juni. Er wordt gewerkt met een mobiele werf die start ter hoogte van Sels Evergreen en zo stapsgewijs het fietspad vernieuwt tot aan het kruispunt met de Nieuwe Staatsbaan (N139). Door te werken met een mobiele werf kan de hinder voor doorgaand verkeer en voor de omwonenden zoveel mogelijk beperkt worden.

Verkeerssituatie en bereikbaarheid

De mobiele werf neemt één rijstrook in. Het fietspad is vanzelfsprekend niet berijdbaar tijdens de werken. Doorgaand gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de mobiele werf rijden. Fietsers worden tijdens de periode van de werken omgeleid via Arselt en de Oude Retiesebaan.

Bewoners en ondernemers blijven maximaal bereikbaar. Enkel wanneer het nieuwe asfalt is gelegd zijn inritten enkele uren niet toegankelijk voor verkeer.

imageMeer nieuws

Gemeente Herenthout engageert zich voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Gemeente Herenthout engageert zich voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
Herentals | Herenthout | Neteland | Vorselaar 26.07.2017 - 18.56u

Beleef water in Hidrodoe: de ideale daguitstap!

Herentals | Neteland 26.07.2017 - 18.55u

Vrijetijdswerk in sport vanaf 1 januari 2018

Vrijetijdswerk in sport vanaf 1 januari 2018
Vlaanderen 26.07.2017 - 15.33u

Elektro Helsen Selexion overgenomen

Herentals | Kempen regio 26.07.2017 - 13.58u

Vraag nu al je school- en studietoelage aan

Mol | Neteland 26.07.2017 - 13.41u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto