U bent hier

Nieuw fietspad langs Steenweg op Mol/Donk (N18) in Oud-Turnhout

Kempen regio | Neteland
19.06.2017 - 13.25u
Door: Mark Jaspers

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het fietspad langs de Steenweg op Mol/Donk (N18) in Oud-Turnhout vernieuwen. Tussen Sels Evergreen en de Nieuwe staatsbaan maakt het huidige fietspad in beton en klinkers plaats voor een nieuw en comfortabel fietspad in asfalt. De werken starten op maandag 26 juni en duren tot en met 30 juni.

De N18 blijft tijdens de werken steeds open voor gemotoriseerd verkeer, maar met beurtelings verkeer ter hoogte van de werfzone. Fietsers volgen een omleiding.

Comfortabele nieuwe fietspaden

Op verschillende plaatsen is het fietspad langs de Steenweg op Mol/Donk richting Oud-Turnhout beschadigd en zijn herstellingen nodig. Om de schade op een duurzame manier te herstellen en een zo kwalitatief mogelijk resultaat te bekomen, zal AWV meteen 1 kilometer fietspad vernieuwen en volledig in asfalt aanleggen. Dit moet het comfort voor de fietsers sterk verbeteren.

Mobiele werf voor minder hinder

De werken starten op 26 juni en duren tot 30 juni. Er wordt gewerkt met een mobiele werf die start ter hoogte van Sels Evergreen en zo stapsgewijs het fietspad vernieuwt tot aan het kruispunt met de Nieuwe Staatsbaan (N139). Door te werken met een mobiele werf kan de hinder voor doorgaand verkeer en voor de omwonenden zoveel mogelijk beperkt worden.

Verkeerssituatie en bereikbaarheid

De mobiele werf neemt één rijstrook in. Het fietspad is vanzelfsprekend niet berijdbaar tijdens de werken. Doorgaand gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de mobiele werf rijden. Fietsers worden tijdens de periode van de werken omgeleid via Arselt en de Oude Retiesebaan.

Bewoners en ondernemers blijven maximaal bereikbaar. Enkel wanneer het nieuwe asfalt is gelegd zijn inritten enkele uren niet toegankelijk voor verkeer.

imageMeer nieuws

Netwerk Worldline zondagnacht even plat

Netwerk Worldline zondagnacht even plat
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.09.2017 - 09.54u

Stevige spoorhinder in heel de Kempen

Stevige spoorhinder in heel de Kempen
Herentals | Mol | Vlaanderen 22.09.2017 - 07.43u

Zanger van "Kili watch" is overleden (80)

Nationaal | Vlaanderen 22.09.2017 - 01.25u

Werken aan het spoor tussen Lier en Herentals dit weekend

Werken aan het spoor tussen Lier en Herentals dit weekend
Herentals | Kempen regio | Mol | Nationaal | Vlaanderen 22.09.2017 - 01.15u

Telenet en SBS brengen 'tv-reclame op maat'

Telenet en SBS brengen 'tv-reclame op maat'
Vlaanderen 21.09.2017 - 17.35u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto