Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuw kunstgrashockeyveld Yellow Sticks officieel geopend

Kunstgrashockeyveld Yellow Sticks

In augustus 2022 begon Geel met de aanleg van een gloednieuw kunstgrashockeyveld aan stedelijk sportcentrum Axion. De aannemer bracht in november 2023 de laatste afwerkingen in orde. Geelse hockeyclub Yellow Sticks heeft sinds begin dit jaar een eigen terrein waar ze naar hartenlust kunnen trainen en wedstrijden spelen. Op 30 maart huldigde de stad het nieuwe hockeyveld officieel in.

Met de aanleg van het kunstgrashockeyveld krijgt hockeyclub Yellow Sticks een eigen stek. Voorheen trainden ze bij tennisclub De Netevallei in Geel-Oosterlo. Hun wedstrijden speelden ze op een kunstgrasveld in Herentals. Met dit nieuwe terrein krijgt de club de nodige ruimte om volop te groeien.

“De afgelopen jaren investeerde de stad al heel wat in nieuwe sportinfrastructuur”, vertelt schepen van sport Nadine Laeremans. “We zijn heel fier dat we een gloednieuw hockeyveld voor Geelse hockeyclub Yellow Sticks aan deze lijst met realisaties kunnen toevoegen. Dankzij de goede ligging vlak naast het recent vernieuwde sportcentrum Axion, is het veld vlot bereikbaar voor leden, ouders en sympathisanten om wedstrijden en trainingen te komen bekijken. We kijken er naar uit om Yellow Sticks verder te zien groeien op hun eigen, nieuwe veld.”

“Ons eigen kunstgrasveld, perfect gelegen aan sportcentrum Axion, geeft sowieso de nodige ruimte om van Yellow Sticks een begrip te maken in de wijde Kempen”, vertelt co-voorzitter van Yellow Sticks Joeri Van der Poorten. “Onze toekomstige ambities kunnen daardoor verder waargemaakt worden: denk maar aan de start van de G-werking en verdere uitbouw van de sponsor partnerships, het organiseren van sportkampen en toernooien, een competitie voor elke leeftijdscategorie …

En vooral ons huidig tachtigtal leden (jongens en meisjes) verder zien groeien en de aankomende instroom van nieuwe leden professioneel kunnen begeleiden. Want die boost verwachten we. En daarvoor doen we het bij Yellow Sticks: onze jeugd laten groeien op alle domeinen. En wie weet speelt er later wel iemand van ons bij de Red Lions of de Red Panthers… want dromen mogen uitkomen!”

Voor de aanleg van het nieuwe hockeyveld kreeg de stad een financieel duwtje in de rug van Sport Vlaanderen.

Kunstgrashockeyveld Yellow Sticks

Kunstgrashockeyveld Yellow Sticks

Kunstgrashockeyveld Yellow Sticks

Deel dit artikel