Hou je van Japan, China, de culturen van het Verre Oosten en hun geheimen, dan krijg je volgende zaterdag in Herentals alle antwoorden.  De gastronomie, de talen, de kunst, de tradities, de magie van Azië kan je komen beleven in het gerenoveerde pand aan de Kleine Markt 8.  Oprichtster mevrouw Miko Tsai uit Ter Bueken Herentals wil er een markant ontmoetingshuis rond Oosterse culturen opbouwen met praktische cursussen op maat van iedere cursist geschreven. 

Als je binnenstapt in het Oosters Cultuurcentrum voel je meteen de Aziatische sfeer overborrelen. Miko Tsai : 'Ik woon al 11 jaar in Ter Bueken in Herentals, daarvoor in Amsterdam. Ik ben leerling aan de Stedelijke Academie cursus keramiek. Origineel kom ik uit Taiwan.  Uiteraard ben ik gepassioneerd door de Oosterse culturen en ik wil deze boeiende materie samen met m'n man en ons team overbrengen aan alle Netelanders en Kempenaren.'

Oosterse evenementen : opening met Dim Sum-feest op 2/5

'Met ons team treffen we deze week de voorbereidingen voor het Dim Sum-feest van zaterdag 2 mei.  Iedereen is welkom van 15.30u tot 17.30u.   Je moet wel VOORAF inschrijven langs de website - kostprijs van het Dim Sumfeest is 20 euro/ persoon.  Alle ingrediënten zijn supervers en volgens de ambachtelijke Oosterse keuken klaargemaakt.

Dim Sum kan je komen proeven met meer dan 20 verschillende soorten.  Om de opening van het Oosters Cultuurcentrum te vieren houden we een bijzonder theefeest met verschillende lekkere hapjes, heerlijke thee, Oosterse muziek in een exotische omgeving.  Cantonese afternoon tea feest 'Yum cha'   Yum cha ( 飲茶), ook gekend als Ban Ming (品茗), is een Zuid-Chinese namiddagthee. Bij de thee wordt Dim Sum gegeten. Dim sum zijn kleine gestoomde, gefrituurde of gebakken hapjes', onderstreept sympathieke Miko Tsai. 

Een evenement dat je zeker niet wilt missen.

Het Oosters Cultuurcentrum biedt ook een breed gamma aan taalcursussen (Japans, Chinees) en verschillende workshops, zowel overdag als in de avond.  Ze organiseren regelmatig speciale evenementen. Ook tijdens de vakantie kan u bij hen terecht.  Bekijk de website: www.oosterscultuurcentrum.be

Welkom bij Miko & team.

Guy Verellen / NNieuws.