Een fris spelend en herboren SKS Herentals heeft in vierde provinciale D leider Dosko een poepje laten ruiken. Het nieuwbakken trainersduo Werner Holemans (T1) en Luc Heylen (T2) zag een ganse ploeg uitblinkers maar looft toch wel de 17-jarige doelman Bart Mertens. Die hield zowel in de eerste helft als in de tweede helft enkele gemaakte doelpunten uit zijn kooi.

Leider Dosko had een steriel overwicht, kreeg kansen maar miste vooraan scherpte. En er was natuurlijk die 17-jarige Mertens die zelfs niet versaagde in de voeten van de bezoekende topschutters te duiken. Maar eigenlijk was het simpel: je bent allerter en sneller dan die grote jongens bij de bezoekers en dan is het halve werk al gedaan.

Bezoekende doelman verdiende rood

Enkele minuten voor de rust passeerde Simon Van Hoolst knap op Tjen Sukmuang en die werd door de bezoekende doelman neergehaald in het strafschopgebied. Woede bij de SKS-aanhang omdat de scheids voor de overtreding van de doelman slechts geel gaf.

Sukmuang zette de strafschop perfect om. In de tweede helft probeerden de bezoekers met snelle acties door de thuisdefensie te geraken maar ook nu weer stond Mertens paraat. Bij een eerste tegenactie stak aanvaller Jef Van Opstal bij de thuisploeg zowat gans de bezoekende verdediging in zijn zak, hij gaf de bal perfect aan de vrijstaande Sukmuang maar die verkeek de open kans.

Uiteindelijk kwam de 2-0 er toch met een goal van een perfect opzittende Kyle Van den Broeck die de bezoekende doelman geen kans liet. Dosko probeerde nog maar moest de kelk tot op de bodem ledigen. Tjen Sukmuang vernederde nog de bezoekende goallie door de bal door de keepersbenen in de goal te sjotten: 3-0. Nog was het niet gedaan. De ingebrachte Francis Tava Jay, zowat de Mario Balotelli van SKS, scoorde nog in de slotseconden de 4-0.

Holemans en Heylen hebben hun intrede in vierde provinciale niet gemist.