Het Rode Kruis Westerlo zette vrijdagavond haar cursisten in de bloemen.

Het afgelopen najaar hebben we maar liefst twee volledige cursussen afgerond. Eén cursus voor geïnteresseerden uit Westerlo en omstreken en een andere voor leerkrachten van de scholengemeenschap De Schatkist.

"Wanneer we hier nog onze initiaties en themalessen bijtellen, dan hebben we het afgelopen jaar 350 (!) mensen opgeleid. Dit is een record voor ons als afdeling en een mooi bewijs dat eerste hulp leeft onder de mensen."

Nieuw voertuig

"Hiernaast willen we ook vieren dat we na 18 jaar een nieuw voertuig hebben aangeschaft. Het gaat opnieuw om een minibus die ingezet zal worden tijdens preventieve hulpacties, de optocht van de oud-strijders, ... maar ook tijdens rampen zoals de busramp van enkele weken geleden in Grobbendonk." 

"En natuurlijk mogen we ook niet vergeten te vermelden dat KVC Westerlo erkend is als een hartveilige sportclub en de gemeente Westerlo als hartveilige gemeente. Dit zal dus voor ons als afdeling een grote uitdaging worden om nog meer mensen op te leiden."

Feest

"Om dit alles te vieren, hield het Rode Kruis Westerlo opnieuw een receptie in het gemeentehuis van Westerlo. Hierop waren de cursisten aanwezig. Ze vierden samen met afgevaardigden van een tiental naburige afdelingen, evenals politie, brandweer, en gemeentebestuur.  

foto's volgen