Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant in september wegenwerken op de N123 (Leistraat en Kasterleesteenweg) in het centrum van Lichtaart. In de Leistraat, tussen de Gemeentestraat en de Zagerijstraat, worden de klinkers vervangen door asfalt. Verderop op de Kasterleesteenweg wordt ook de verkeersdrempel (ter hoogte van frituur ’t Blokske) in asfalt heraangelegd. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, wordt gewerkt tijdens twee weekends.

Asfalt in plaats van klinkers

Door het nieuwe wegdek in asfalt zullen de omwonenden minder geluidshinder van het verkeer ondervinden. De kans op wegverzakkingen wordt veel kleiner, en dus ook de wateroverlast op het fietspad en schade aan gevels door zoutwater in de winter.

Naast de heraanleg van het wegdek, komen er in de Leistraat ook nieuwe wegmarkeringen en okerkleurige fietssuggestiestroken. De gemeente Kasterlee onderzoekt intussen of ze tegelijk met de werken van AWV ook de klinkers naast de rijbaan in de Tielensteenweg (tot aan de verkeersdrempel) kan vervangen door asfalt. 

Werken in Leistraat op 13,14 en 15 september

De werken in de Leistraat starten op vrijdagochtend 13 september 2013 omstreeks 9.00 uur en duren wellicht tot zondagavond 15 september 19.00 uur. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de rotonde van de Leistraat en de Tielensteenweg. Dat wil zeggen dat de Gemeentestraat, Zagerijstraat  en Tielensteenweg (ter hoogte van Plaats) worden afgesloten voor het verkeer. Voetgangers kunnen nog wel gebruikmaken van de voetpaden.

  • Het verkeer tussen Kasterlee en Tielen volgt een omleiding via Plaats. Het verkeer tussen Herentals en Lille rijdt om via de Schoolstraat.

Werken aan verkeersdrempel in Kasteelsteenweg op 28 en 29 september

De werken aan de verkeersdrempel van de Kasterleesteenweg starten op zaterdagochtend 28 september omstreeks 7.00 uur en duren uiterlijk tot zondagochtend 7.00 uur. Er is aan de drempel geen doorgaand verkeer mogelijk.

  • Er geldt een omleiding via de Hoogstraat. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel op de Kasterleesteenweg passeren.

Asfalteringswerken zijn alleen mogelijk bij droog weer. Bij regen kunnen de werken dus uitgesteld worden naar een latere datum.