Garmin, de wereldleider in draagbare gps-navigatie, breidt zijn assortiment 'connected' activiteiten-trackers uit met de vívofit 2. Met deze nieuwe generatie kan de gebruiker zijn dagelijkse activiteiten opvolgen, zodat hij gemakkelijker actief kan blijven en gezondere leefgewoonten kan aannemen.

Vívofit 2 breidt de reeds indrukwekkende lijst kenmerken van het huidige assortiment met meerdere nieuwe functionaliteiten uit: de bewegingsbalk op het scherm wordt nu aangevuld met een geluidsignaal dat de drager eraan herinnert dat het tijd is om bijvoorbeeld een wandelingetje te maken.

Met de activiteitenrecorder kunnen de sportsessies worden opgevolgd en geanalyseerd, terwijl het scherm dankzij de achtergrondverlichting zelfs in het donker perfect kan worden afgelezen. Ten slotte werd ook aan de look gedacht: de nieuwkomers zijn verkrijgbaar met een hele reeks uitwisselbare polsbanden, waarvan er minstens één ook in uw smaak zal vallen1

"Dankzij de vívofit 2 zijn de gebruikers nog meer gemotiveerd om gezonde leefgewoonten aan te nemen", meent Andrew Silver, die bij Garmin verantwoordelijk is voor de fitnessproducten die in Europa op de markt worden gebracht. "Deze tracker helpt de gebruikers om actief te blijven dankzij de functionaliteiten die op ieder moment van de dag toegankelijk zijn.

Ten slotte biedt hij unieke kenmerken: een autonomie van één jaar van de batterij, geluidsignalen bij de inactiviteitenbalk, een scherm met achtergrondverlichting en een ruime keuze aan uitwisselbare polsbanden."

Recordautonomie van een jaar

Vívofit 2 is gemaakt om zowel overdag als 's nachts te worden gedragen. Dit is de enige activiteiten-tracker die over een autonomie van een jaar beschikt en bovendien waterdicht is2. Vívofit 2 volgt dag na dag de vorderingen van zijn gebruiker en legt een dagelijks en gepersonaliseerd doel (uitgedrukt in aantal passen) vast. De inactiviteitsmelding gebeurt via een rood balkje op het scherm, dat dus voortaan ook met een geluidsignaal werkt.


Onderzoek heeft aangetoond dat een langere periode van inactiviteit (bv. wanneer men te lang blijft zitten) de productie verlaagt van enzymen in het lichaam – stoffen die vet verbranden. Wanneer men enkele minuten stapt, wordt de balk opnieuw geïnitialiseerd, waardoor de risico's die gepaard gaan met een zittend bestaan, weer wat kleiner worden.

Het scherm geeft voortdurend statistieken weer zoals het aantal gezette stappen, de verbrande calorieën, de afgelegde afstand en het uur. Dankzij de achtergrondverlichting van het scherm kunnen de gegevens zowel overdag als 's nachts gemakkelijk worden afgelezen.

Tijdens een sportsessie kan de gebruiker zijn vívofit 2 aan een compatibele hartslagborstband koppelen, zodat zijn hartslag wordt gecontroleerd. Hij kan ook van zijn chronometerfunctie profiteren om zijn sessies te registreren (met of zonder de monitor).

Vívofit 2 wordt de hele dag lang automatisch gesynchroniseerd met de bijbehorende toestellen3 waarop de Garmin Connect™ Mobile-app geïnstalleerd is. De gebruiker kan op die manier in één oogwenk al zijn activiteiten bekijken.

Via de Garmin Connect online sportcommunity kan hij overigens de kwaliteit van zijn slaap analyseren, aan online uitdagingen deelnemen en virtuele badges winnen waarmee hij zijn motivatie kan versterken – wat van essentieel belang is om vooruitgang te boeken.

Een ander voordeel: de gebruiker heeft op ieder moment een zicht op het aantal calorieën die hij iedere dag verbrandt en kan hij voor zichzelf doelstellingen vastleggen – gewoon door zijn Garmin Connect-account aan MyFitnessPal® te koppelen.

vívofit 2 zal in de loop van het eerste kwartaal van 2015 te koop worden aangeboden tegen een adviesprijs van €129 (incl. btw) en €159 (incl. btw) (zwart of wit model in combinatie met een hartslagborstband).

De Vívofit 2 is de recentste innovatie van de divisie van Garmin die zich op de fitnessmarkt richt. Deze divisie kent momenteel een sterke groei en neemt zich voor om technologieën en innovaties te ontwerpen die niet alleen de levenskwaliteit van de gebruikers verbeteren, maar die ook nog eens de voordelen van een gezond en actief leven duidelijk maken.

De fitnessproducten van Garmin zijn intussen uitgegroeid tot onmisbare partners voor sportbeoefenaars van welk niveau dan ook – ongeacht of ze hardlopen, wielrennen of een andere sportdiscipline beoefenen.

GEEF RITME AAN UW DAGELIJKSE LEVEN EN BLIJF 'CONNECTED'