Woensdagavond werd in het gemeentehuis van Grobbendonk het 39e particuliere buurtinformatienetwerk in politiezone Neteland ondertekend. BIN Nachtegalendreef, het 10e in Grobbendonk, start met 108 leden.

Het BIN omvat volgende straten:

- Nachtegalendreef - Hazelaardreef - Heibloemlaan - Wielewaalstraat - Acacialaan - Bremlaan - Rozenlaan - Zagerijstraat - Eekhoornweg - Heidelaan - Spechtdreef - Sparrenlaan - Vinkenlaan - Hooidonk -  Grensstraat  - Bouwelheide - Derde Sas - Sperwerlaan en Liersesteenweg.

De wijk waar het BIN geactiveerd werd, ligt al enige tijd in het vizier van een inbrekersbende.    De BIN-overeenkomst werd ondertekend door de BIN-coördinator Karel De Wulf, burgemeester Cambré en korpschef Luc Smeyers. 

De BIN’s zijn een succesformule binnen de politiezone Neteland. De samenwerking tussen de inwoners, de politie en het gemeentebestuur in de strijd tegen de woninginbraken werpt duidelijk vruchten af. Meldingen van BIN-leden leidden in het verleden tot controles en aanhoudingen van verdachte personen.  Foto EV / Nnieuws.