Vanaf zaterdag 5 september vind je Toerisme Westerlo in de oude pastorij-dekenij in de Sint-Lambertusstraat 4 in Westerlo. Op zondag 6 september is er een openingsfeest. Iedereen is welkom vanaf 14 uur.

Op 26 augustus 1996 verhuisde Toerisme Westerlo van het gemeentehuis naar een nieuw kantoor in de Boerenkrijglaan 25. Negentien jaar later verhuist Toerisme Westerlo opnieuw naar een gebouw met een geschiedenis. De norbertijnen van Tongerlo bouwden het in 1618 als pastorij. De afgelopen eeuwen kende het gebouw een aantal uitbreidingen en verbouwingen. Er werden ook verschillende functies in ondergebracht. Omstreeks 1858 werd de pastorij in gebruik genomen door de deken van Westerlo en tussen 1984 en eind 2013 was het vredegerecht er gehuisvest. Vanaf 5 september heeft Toerisme Westerlo een onderkomen in een gedeelte van het gebouw.

Op zaterdagvoormiddag 5 september geven leerlingen van de tekenschool de omgeving van de oude en nieuwe locatie van Toerisme Westerlo een gekleurd tintje. Ze maken met bordkrijt tekeningen van het toerisme in Westerlo op de stoep.

Op zondag 6 september wordt de verhuis gevierd met een groot openingsfeest. Iedereen is uitgenodigd om mee te komen vieren. Het gemeentebestuur trakteert elke bezoeker op een hapje en een drankje.
Om 13.30 uur begeleidt fanfare Hoop en Vlijt de medewerkers van Toerisme Westerlo en de leden van het schepencollege van de oude naar de nieuwe locatie. Iedereen mag mee stappen.
Om 14 uur starten de feestelijkheden in de tuin van de oude pastorij-dekenij. Na de officiële opening van het kantoor zijn er optredens van fanfare Hoop en Vlijt, de Vroolijke Westelaren, Oh La La Zie Doa en Farce Fatale. Voor de kinderen is er een animatieprogramma met kindergrime, springkastelen en een knutselworkshop. Je kunt een kijkje nemen in het nieuwe kantoor van Toerisme Westerlo tot 17 uur.
Om 18 uur wordt er onder de aanwezigen een uniek juweel met de "Parel van Westerlo" verloot. Elke aanwezige neemt gratis deel aan deze tombola. Het juweel in witgoud met een echte parel heeft een waarde van 350 euro. Het is speciaal voor deze gelegenheid ontworpen door juwelier Vrancken uit Westerlo. Het wordt geschonken door Toerisme Westerlo vzw.

Praktische info

Zondag 6 september

Toerisme Westerlo, Sint-Lambertusstraat 4

Van 13.30 uur tot 20 uur

Gratis toegang

Toerisme Westerlo, 014 54 54 28, www.toerismewesterlo.be