Geel ontwikkelde in samenwerking met de Vlaamse stuurgroep Loopomlopen, vertegenwoordigd door Sport Vlaanderen, de 5 provinciale sportdiensten en de Vlaamse Atletiekliga een permanent loopparcours.

Het loopparcours kadert in een nieuw project: de aanleg van gemeentelijke loopomlopen in een natuurvriendelijke omgeving. En Geel heeft de perfecte locatie met de Belse Bossen, een uniek stukje Geels landschap.

De hoofdstartplaats van de loopomloop is gesitueerd aan het parochiecentrum in Bel. Er zijn drie afstanden: 2 km, 5 km en 6,5 km. De verschillende afstanden kunnen gecombineerd worden. Palen met signalisatie- en afstandsplaatjes gidsen de sportievelingen door het parcours.

De omloop heeft een peter, Erik H'Madoun. Hij controleert de staat van het parcours en de signalisatie. De omloop is een uitstekende aanvulling van het loopcriterium Geel Loopt, een initiatief om inwoners te stimuleren om meer te sporten.

Schepen van sport, Nadine Laeremans, en afgevaardigden van provincie Antwerpen en Sport Vlaanderen openden de loopomloop. Ze onthulden niet alleen het startbord, maar probeerden ook het parcours uit samen met de Geelse atletiekclub.