Sinds zondagmorgen trekt een nieuwe sneeuwzone over het land. Die gaat in de loop van de dag opnieuw tot gladde wegen en verkeershinder leiden. Voor wie de weg opgaat, is het opletten geblazen.

 

"De volgende uren krijgt Vlaanderen zijn deel van de sneeuw, in totaal zo’n 5 centimeter. Later op de dag komt daar ook smeltende sneeuw en aanvriezende regen en dus ijzel bij, vooral dan in het zuiden en het oosten van het land. Het is dus uitkijken voor zeer gladde wegen", waarschuwt weerman Frank Deboosere.

Minder auto's, dus sneeuw blijft langer liggen

Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is er zondagmorgen preventief gestrooid en rijden de strooidiensten ook deze voormiddag nog rond. Maar de sneeuw blijft langer liggen omdat er op een zondagochtend minder auto's rondrijden.

"Als er minder verkeer op de weg is, dan wordt het zout minder makkelijk in de sneeuw gemalen en werkt het minder snel. Maar wij verwachten dat door onze strooibeurten de wegen er in de loop van de dag beter zullen gaan bijliggen", zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer.
 

Ook rest van de week koud winterweer tot -10 graden Kempen

Maandag is het meestal bewolkt met van tijd tot tijd lichte sneeuw.  De middagtemperatuur schommelt rond het vriespunt.

De rest van de week blijft het overwegend droog, maar meestal bewolkt en met koud winterweer.

In de nacht/ochtend wordt eerst lichte, vanaf het midden van de week matige vorst (min 4 tot min 10) verwacht. Overdag schommelt de temperatuur eerst rond, later iets onder het vriespunt.