Opschudding in Herenthout en vooral dan bij tweedeprovincialer KFC Herenthout. Er is discussie ontstaan over de nieuw te bouwen kantine die op de nieuwe sportvelden achter 't Kapelleke gebouwd moet worden. Onvrede over de aard van het gebouw en de kostprijs ervan ligt aan de basis.

Mogelijk moeten de sportliefhebbers zelfs in een tijdelijke constructie van hun natje en droogje genieten en moeten de spelers gebruik maken van de sanitaire installaties en douches van 't Kapelleke.

Alle betrokken partijen zitten met de handen in het haar en het dossier zorgde maandagavond al voor een felle discussie op de gemeenteraad en eerder al op de sportraad.

2016 nog haalbaar?

Het gemeentebestuur investeert 1.2 miljoen euro in de uitbreiding van sportcentrum 't Kapelleke aan de Bergensesteenweg. Op het nieuwe gedeelte komen er 3 grote en 2 kleine velden. Op het huidige tennisterrein komt een beachvolleybalveld. Er komt ook een parking voor 150 wagens. KFC Herenthout krijgt een renteloze lening van 600.000 euro, die terugbetaalbaar is over 40 jaar. De huidige terreinen van KFC Herenthout liggen in een woonzone en worden verkaveld. Er moeten 54 bouwgronden komen. Een deel van de inkomende financiën worden in de nieuwe accomodatie geïnvesteerd.

Bij KFC Herenthout hoopten ze in 2016 de nieuwe accommodaties in gebruik te kunnen nemen. Of dit haalbaar blijft is niet duidelijk. Want mogelijk vormt het dossier van de kantine één geheel met gans het project en kan de kantine er niet uit geschrapt worden.