Tijdens de braderie betaal je op Terras Rondplein met een nieuwe tijdelijke munt: de Mollar. Met de inmiddels vierde editie van het sfeervolle Terras Rondplein zetten de organisatoren het Rondplein extra op de kaart als volwaardig deel van het winkel- en horecacentrum. Via de recent opgerichte vzw Rondplein investeren de initiatiefnemers alle winsten van Terras Rondplein in de verdere upgrade van het Rondplein als sterke commerciële buurt.

Het gemeentebestuur reikt de vzw graag de hand voor verdere samenwerking. Initiatieven zoals deze passen perfect in het plan kernversterking.

De centrale as Statiestraat – Laar – Baron van Eetveldeplein vormt al vele decennia het traditionele hart van het handelscentrum en dus ook van de braderie. Sinds enkele jaren voegen de handelaars van het Rondplein hier nog een extra dimensie aan toe. Met Terras Rondplein benadrukken ze op een positieve manier dat het handelscentrum nog meer te bieden heeft, waaronder het Rondplein.

Perfect begin- of eindpunt

Dankzij de ruime parkeermogelijkheden op het Rondplein vormt dit plein het perfecte begin- of eindpunt van een dagje shoppen in Mol. Via de Lakenmakersstraat met zijn talrijke winkels of de Corbiestraat met de vele horecazaken, heeft het Rondplein een directe wandelverbinding met de centrale as van het handelscentrum.

In de lift...

De laatste jaren zit het Rondplein commercieel stevig in de lift. Met de vzw Rondplein sloegen de uitbaters van de nieuwe winkels en de gevestigde waarden de handen in elkaar om het Rondplein verder op de kaart te zetten. Het meest zichtbare initiatief hiervan is Terras Rondplein, waardoor heel wat bezoekers hun aanwezigheid op de braderie verlengen richting Rondplein.

Mollars

Dit jaar komt Terras Rondplein met iets nieuws voor de dag. Om te benadrukken dat je hier in feite een andere wereld betreedt – een trendy loungewereld, ver weg van de crisis in de Eurozone –, geldt op Terras Rondplein tijdelijk een andere munt: de Mollar. Je betaalt hier dus niet met euro's, wel met Mollars die je ter plaatse aankoopt.

Elke Mollar betaalt zichzelf dubbel en dik terug met sfeer en gezelligheid. Inflatie of deflatie bestaan hier niet.

De braderie loopt van woensdag 24 juni tot en met zaterdag 27 juni. Op zondag 28 juni gaat het winkelfeest verder met Crazy Sunday. Terras Rondplein zal al deze dagen open zijn vanaf 11 uur. Het vormt telkens een prima afsluiter van de braderijdag.