De komende jaren zal het Wit-Gele Kruis extra kleur brengen in het straatbeeld van de provincie Antwerpen. Aangezien het een nieuw logo lanceert, worden ook de herkenbare witte wagens in een nieuw jasje gestoken.

Nieuw logo
Het gedateerde logo van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen veranderde in een dynamisch, hedendaags ontwerp. Ook het kruis in het logo werd onder handen genomen. Algemeen directeur Stefaan Sarens licht toe: "Het Wit-Gele Kruis is een professionele, dynamische en warme organisatie en dit nieuwe logo straalt dat in onze ogen helemaal uit. Als je het logo goed bekijkt zal je ook merken dat er een witte weg door ons vernieuwde kruis loopt. Deze weg symboliseert ons continue 'onderweg zijn'. Dat is letterlijk het geval: onze verpleegkundigen zijn dagelijks onderweg naar hun patiënten. Maar ook figuurlijk zijn ze steeds samen met hun patiënten, mantelzorgers, huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgpartners op weg om professionele thuisverpleging op maat aan te bieden. Tot slot willen we als organisatie steeds verder evolueren door te innoveren en op zoek te blijven gaan naar manieren om nóg betere zorg te leveren." Het Wit-Gele Kruis heeft een filmpje op YouTube geplaatst om de betekenis van het logo toe te lichten.

Het Wit-Gele Kruis nodigt je uit om hen te laten weten wat je van hun nieuwe logo vindt. Dat kan via hun pagina's op Facebook, Twitter en LinkedIn en via http://reactielogo.wgkl.be/.

Nieuw jasje voor de Wit-Gele Kruiswagens
Met het nieuwe logo worden ook de Wit-Gele Kruiswagens in een nieuw jasje gestoken. Het vernieuwde kruis pronkt in het groot op de zijkant van de Renault Clio. Daarnaast vind je voortaan een gratis telefoonnummer op de achterkant van de wagen. Via dit nummer is het Wit-Gele Kruis van Antwerpen 24u op 24u en 7 dagen op 7 bereikbaar.

Stefaan Sarens: "We laten de nieuwe bestickering samenvallen met een nieuwe levering van wagens. Nog voor de zomer zullen er zo'n 100 nieuwe wagens rondrijden. Voor de andere wagens nemen we rustig de tijd. We verwachten dat de laatste wagen binnen een drietal jaar zal bestickerd worden."

Eerste collega met nieuwe wagen
Collega-thuisverpleegkundige Peter Van Rosendaal is de eerste gelukkige die met de nieuwe wagen zal rijden: "Hier ben ik echt wel heel blij mee! Ik ben vaak onderweg met mijn wagen en dan als eerste mogen rondrijden in dit mooie ontwerp... Ja, ik zie het helemaal zitten! Als het druilerig weer is, dan zorgen wij met onze mooie wagens zelf wel voor de zon."