Het OCMW en de gemeente gaan in 2014 nog meer samenwerken. De verschillende diensten gaan beter op mekaar afgestemd worden. Dat zei burgemeester Marcel Bellens (CD&V) van Olen vrijdagavond op de nieuwjaarsreceptie.

Sinds vorig jaar leidt de financieel beheerder van de gemeente Olen, Marleen Smeyers zowel het OCMW als de gemeente. De verschillende diensten zorgden ervoor dat de meerjarenplanningen op mekaar afgestemd werden.

Ook voor de opvolging van gemeentesecretaris Jos Vervoort wordt aan eenzelfde formule gedacht. Patrick De Fré, secretaris van het OCMW, gaat ook de geplogenheden en het werk van een gemeentesecretaris er bijnemen.

In zijn nieuwjaarstoespraak blikte burgemeester Bellens tevreden terug op het jaar 2013. Het ereburgerschap van Herman Van Rompuy, voorzitter van de Raad van Europa, was een van de hoogtepunten vorig jaar. Marcel Bellens beklemtoonde wel dat het niet direct de persoon van Van Rompuy zelf was die bekroond werd, maar het ereburgerschap als erkenning moest gezien worden voor het werk in de Europese Unie  Op de foto : burgemeester Bellens met leden van de kindergemeenteraad op de nieuwjaarsreceptie / Nnieuws.