Week van de Smaak: duurzaam ontbijt (GRATIS) en workshop

Vanuit Toerismeraad Herenthout wordt voor de tweede keer deelgenomen aan de Week van de Smaak, dit jaar in het thema ‘De Duurzame Verbeelding’. Ook de GROS werkt hieraan mee, en organiseert daarnaast nog een kookworkshop.

 Lees meer
 
Openbaar onderzoek: grachten van algemeen belang

Van 27 oktober t.e.m. 26 november 2014 loopt het openbaar onderzoek over de grachten van algemeen belang. In het kader van de wet van 26 maart 1971 op de bescherming van de oppervlaktewateren tegen verontreiniging duidde de gemeenteraad 4 grachten van algemeen belang aan: de Hovenloop, de Veebaanloop, Otterloop en de Wittegrachtenloop.

 Lees meer

 
Aanwinsten van de bib in oktober

Ook in oktober heeft onze bibliotheek een aantal nieuwe werken aangekocht.

 Lees meer
 
Brandhoutverkoop op 7 en 8 november 2014

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de vzw Bosgroep Zuiderkempen een brandhoutverkoop. In totaal worden er ongeveer 170 brandhoutloten verkocht, verspreid over de verschillende gemeenten van de Zuiderkempen.

 Lees meer

 
Enquête naar vervoersarmoede in onze regio

De campagne 'ikgeraakerniet' is een initiatief van Mobiel21, Welzijnsschakels en het Netwerk tegen Armoede. Deze campagne wil vervoersarmoede in de kijker zetten. Op de website www.ikgeraakerniet.be kan iedereen haar/zijn mobiliteitsknelpunt en/of oplossing melden via een eenvoudig formulier.

 Lees meer
 
OPROEP: goede voorbeelden duurzaam bouwen en wonen

Kamp C is op zoek naar goede voorbeelden op het gebied van duurzaam bouwen en wonen en de transitie naar een duurzame samenleving. Het gaat om bedrijven, burgers, scholen of verenigingen die anderen kunnen inspireren op het vlak van duurzaam bouwen en wonen.

 Lees meer

 
Fiets kwijt? Vind hem terug via www.gevondenfietsen.be

Werd jouw fiets onlangs gestolen? Surf dan naar www.gevondenfietsen.be. Alle fietsen die de politie en gemeenten in Vlaanderen en Brussel onbeheerd terugvinden worden op de website geplaatst met een beschrijving van hun belangrijkste kenmerken en een foto.

 Lees meer