Boekenverkoop voor Levensloop

Op vrijdag 28 november van 16.00 tot 19.00 uur en zaterdag 29 november van 14.00 tot 17.00 uur vindt er een uitzonderlijke boekenopruimactie plaats in de gemeentelijke feestzaal, Bouwelse Steenweg 8 met gewiede boeken uit de Herenthoutse bibliotheek.

 Lees meer
 
Kempenaren brachten opnieuw massaal taxussnoeisel naar het containerpark

De Kempenaren reageerden opnieuw massaal op de oproep om tussen 15 juni en 31 augustus hun verse taxussnoeisel naar het containerpark te brengen. Dankzij de samenwerking met boomkwekerij Van Hulle kunnen de Kempense gemeenten en IOK Afvalbeheer de opbrengst integraal schenken aan het Olivia Hendrickx Research Fund. In Herenthout werd 29,2 m3 ingezameld, goed voor een gift van 1460 euro.

 Lees meer

 
Nominaties Cultuurprijs & Socio-culturele Trofee van Verdienste

Je kan nog tot 1 december je nominatie indienen voor de Cultuurprijs en de Socio-culturele Trofee van Verdienste.

 Lees meer
 
Winterwandelen in Herenthout

Op zondag 30 november 2014 kan je in onze gemeente deelnemen aan een winterwandeling met vrij vertrek tussen 9.00 en 13.00 uur aan het Prinsenhof.

 Lees meer

 
Vacature bestuur jeugdraad

De jeugdraad is een officieel adviesorgaan van de gemeente. Hij fungeert als tussenpersoon tussen het gemeentebestuur en de Herenthoutse jongeren.

 Lees meer
 
Jeugdduim 2014

Op 17 januari 2015 is het weer zover! Dan wordt onze prestigieuze Jeugdduim uitgereikt, aan een persoon of vereniging die het voorbije jaar een buitengewone inzet heeft geleverd voor de Herenthoutse jeugd.

 Lees meer

 
Niemandshoek krijgt tijdelijke baileybrug

Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV voorziet een alternatief voor de voetgangers- en fietsersbrug over de Grote Nete ter hoogte van Niemandshoek. De brug werd eerder dit jaar buiten gebruik gesteld om veiligheidsredenen.

 Lees meer
 
Kempens Karakter zoekt coördinator Briljante Kempen

De projectvereniging Kempens Karakter is op zoek naar een voltijds coördinator 'Briljante Kempen'.

 Lees meer