Gasthuismuseum wint Prijs van de Kinderjury

Begin juni vond in het MIM-Muziekinstrumentenmuseum in Brussel de uitreiking van de Museumprijzen 2014 plaats. In Vlaanderen won het Gasthuismuseum Sint-Dimpna de Prijs van de Kinderjury, nadat het in 2009 al werd bekroond met de Publieksprijs. De prijs van de Kinderjury richt zich voornamelijk op de kindvriendelijkheid en de toegankelijkheid voor kinderen. In elk van de drie regio's (Vlaanderen, Wallonië en Brussel) mochten kinderen tot en met 14 jaar stemmen op hun favoriete museum. De winnende musea mogen zichzelf een jaar lang als kindvriendelijkste museum in hun regio uitroepen. Voor het Gasthuismuseum is het een bekroning voor hun jarenlange inzet om het de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken tijdens een bezoek. Het museum werkte verschillende museumspelen uit voor kinderen vanaf 5 jaar, ook voor scholen lager- en middelbaar onderwijs. Bij elke gelegenheid, zoals Krokuskriebels, Erfgoeddag, Open Monumentendag heeft het museum de kinderen iets nieuws te bieden. Tijdens de maanden juli en augustus komt ‘Vlieg’ op bezoek met een heuse schattenjacht voor kinderen.

meer info: www.gasthuismuseumgeel.be

 

Studenten leveren ontvreemde verkeersborden terug in

Eind mei gingen de studentenvereniging Atomos en de Geelse fuifcoördinator langs bij acht studentenkoten om een twintigtal ‘gevonden’ verkeersaccessoires op te halen en terug bij de rechtmatige eigenaar te brengen. De buit bevatte o.a. agglomeratieborden, signalisatieborden, knipperlichten en straatnaamborden

meer info: fuifcoördinator, 014 56 68 06, dewaai@geel.be

 

Nieuwe opleiding ‘Kunst in samenwerking met mensen’

Thomas More en de stedelijke kunstacademies organiseren volgend academiejaar het postgraduaat ‘Kunst in samenwerking met mensen’. Tijdens deze praktijk- en projectgerichte opleiding ontwikkel je in samenwerking met kunstenaars en sociale coaches een sociaal- artistiek project. Het studieprogramma omvat onder andere de verschillende facetten van projectwerking, het thema sociale verandering en atelierwerking beeldende kunst of drama Je krijgt de kans om een stage van 5 maanden, 2 dagen per week, te doen  in een kunst-, cultuur- of welzijnsorganisatie. Tijdens de stage schrijf je een goed onderbouwd projectdossier i.s.m. de organisatie waar je stage loopt. Indien het project goedgekeurd wordt door de overheid, kan je solliciteren om dit project uit te voeren binnen de organisatie.

Om te kunnen deelnemen moet je in het bezit zijn van een bachelor- of masterdiploma in één van de volgende disciplines: kunsten; sociale wetenschappen of sociaal agogisch werk; psychologische en pedagogische wetenschappen; culturele studies. Op zaterdag 28 juni en zaterdag 6 september, telkens van 10u tot 13u, geven we je meer uitleg over deze nieuwe opleiding. Op vrijdag 12 september om 9u30 staat een onthaaldag voor de deelnemers gepland. De infodagen en onthaaldag vinden plaats in Thomas More, Campus Geel, Kleinhoefstraat 4. Meer informatie en het volledige studieprogramma van ‘Kunst in samenwerking met mensen’ vind je op www.thomasmore.be/pg-ksm

meer info: Dinora De Waele, 014 56 21 47, dinora.dewaele@thomasmore.be

Stedelijke website krijgt mobiele versie

Wie vanop zijn smartphone of tablet naar de stedelijke website www.geel.be surft, krijgt voortaan de mogelijkheid om een mobiele versie te openen, aangepast aan het formaat van het toestel. Op die mobiele site vind je het laatste nieuws terug, een activiteitenoverzicht, de contactgegevens van het stadhuis en de vrijetijdsdiensten, een meldingsformulier en een zoekfunctie.

meer info: communicatiedienst, 014 56 60 12, webmaster@geel.be

 

Start inschrijvingen Academie voor Muziek, Woord en Dans

Vanaf maandag 16 juni kan je je inschrijven aan de stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans .Heb je zin om te zingen? Wil je een muziekinstrument leren bespelen? Kies dan voor muziek! Als je 8 jaar oud bent, kan je starten met muziek. Je komt twee keer per week naar de les AMV en vanaf het 2de jaar kan je kiezen voor een instrument. Wie vanaf 15 jaar instapt, kan onmiddellijk met een instrument starten, gecombineerd met de lessen AMV. Niet zo muzikaal aangelegd, maar wel dol op spreken en acteren? Dan kan je kiezen voor de lessen woord. Je start met 1 uur AVV, later aangevuld met drama, toneel, voordracht of welsprekendheid. En dat is nog niet alles! Ben je 6 jaar en voel je danskriebels? Kom dan naar de dansles! Op een leuke, speelse manier wordt de basis gelegd voor een verantwoorde dansopleiding. We werken aan lichaamshouding, coördinatie, muzikaliteit en ritmegevoel, aan expressie en vrijheid in beweging. Naast klassieke dans komen ook jazz- en moderne dans aan bod.

meer info: www.amwdgeel.be