Lessen badminton voor 50-plussers

Van 1 september t.e.m. 10 november organiseert de sportdienst badmintonlessen voor 50-plussers. Je hoeft deze sport nog niet te kennen om mee te doen, zowel materiaal als professionele begeleiding zijn voorzien.

De lessen kosten 3 euro per les. Je koopt een sportkaart van een, vijf of tien lessen. aan de kassa van het stedelijk zwembad of dienstencentrum Luysterbos. Je mag de kaart samen met anderen gebruiken. Houders van een Geelse vrijetijdspas krijgen 50% korting. De lessen gaan door op maandag van 18 tot 19u (uitgezonderd in de herfstvakantie). Vooraf inschrijven is niet nodig.

meer info: sportdienst, 014 56 67 00, sport@geel.be

Extra verkeerstoezicht in schoolomgeving

Het einde van de grote vakantie is in zicht. Vanaf maandag 1 september trekken weer duizenden kinderen en jongeren naar de scholen. Net als de voorgaande jaren houdt de politie tijdens de eerste schoolweken extra verkeerstoezicht in de schoolbuurten, langs grote invalswegen en op drukke kruispunten.

De aandachtspunten bij dit toezicht zijn te snel rijden, correct parkeren, gordeldracht, het juist gebruik van kinderzitjes en het rijgedrag van fietsers. Een veilige schoolomgeving is niet alleen een zaak van de politie. De inspanning en aandacht van (groot)ouders, kinderen, jongeren en de scholen is hierbij ook onontbeerlijk.

Door extra politiemensen in te zetten voor verkeerstoezicht, wil de politiezone de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen verhogen. In het begin van de actie zal de politie vooral preventief aanwezig zijn en de weggebruikers aanspreken op hun verkeersgedrag. Vanaf de tweede week wordt ook repressief opgetreden en krijgen overtreders een bekeuring.

meer info: politiezone, team verkeer, 014 56 47 67, tv@pzglm.be

Bib herdenkt overleden collega met tentoonstelling

Van 1 tot 30 september kan je in de bib de kalligrafiewerken van Marleen Stuyck bewonderen. Marleen was twintig jaar werkzaam in de bib en overleed een jaar geleden na een moedige strijd tegen kanker. Kalligrafie was haar passie. De door Marleen ontworpen haiku’s lopen als een rode draad door de tentoonstelling. De bib wil zo, dankzij haar echtgenoot Jan, een dierbare collega hulde brengen.

meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Dance with Dimpna

Als startmoment van de voorbereidingen voor de Dimpnadagen 2015 organiseert de dienst stadsanimatie op 30 augustus de fuif ‘Dance with Dimpna’ in fuifzaal de Waai. Hiermee wil het stadsbestuur alle Gelenaars warm maken om mee te doen. Heb je interesse om deel te helpen aan de organisatie van de Dimpnadagen 2015? Kom zeker naar Dance with Dimpna want daar krijg je de eerste informatie. Geen interesse? Kom dan zeker mee een feestje bouwen op de fuif! Iedereen is welkom. De deuren openen om 20u. DB Vox zorgt voor leuke muziek. De inkom bedraagt 5 euro aan de kassa, 3 euro in voorverkoop.

meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Wereldmarkt opent Zuidergekte 2014

Zondag 31 augustus is een spetterende wereld- en kunstenmarkt op de Markt de opener van de derde editie van Zuidergekte. Van 13 tot 18u kan je producten van eerlijke handel kopen en proeven van exotische gerechten. Je vindt er ook heel wat informatie over Geelse verenigingen die actief zijn in het zuiden. Op het podium zijn doorlopend live optredens met sfeermuziek van zuiders talent. De kunstenmarkt laat je kennismaken met lokale kunstenaars die voor de gelegenheid gevraagd werden hun stand een Zuiders tintje te geven. Sommigen laten tijdens een demo ook zien hoe ze tewerk gaan. Wie met de fiets naar de Zuiderse markt komt, doet mee met de fietstombola en maakt kans op een wereldwinkelmand of een waardebon.

meer info: Noord-Zuiddienst, 014 56 68 35, noordzuiddienst@geel.be

Laatste Geel Zomert 2014 met Bar Clochard

Bar Clochard is een ijzersterke Geelse coverband die garant staat voor een spetterende liveshow gehuld in een mysterieuze sfeer van muziek, licht en geluid. De ideale afsluiter van het Geel Zomert!-seizoen. De nieuwe 10-koppige formatie, bestaande uit 7 doorwinterde muzikanten en 3 allround vocalisten, staat garant voor een spetterende liveshow gehuld in een mysterieuze sfeer van muziek, licht en geluid. Laat je meevoeren naar hogere sferen tijdens hun gloednieuwe 90 minuten durende knallende festivalset waarin voornamelijk gekozen werd voor uiterst herkenbare en vooral dansbare muziek, met als enige missie: 100% entertainment!

meer info: dienst toerisme, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

1 t.e.m. 30 september – Gratis proefles in de kunstacademie

Ben je geïnteresseerd om les te volgen in onze kunstacademie maar twijfel je nog? Kom dan in september gratis een proefles volgen. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid en ga in de Kollegestraat de ateliersfeer opsnuiven. Je kan er kennismaken met de leerkracht-kunstenaars en zelf al creatief aan de slag gaan. Voor de allerjongsten van 6 tot 11 jaar zijn er de kinderateliers. Hier kunnen kinderen zich één keer per week volop uitleven met verf, klei, schaar en papier of allerlei andere materialen. Jongeren tussen 12 en 17 jaar zijn welkom in de jeugdateliers. Verbeelding en waarneming, creativiteit, vindingrijkheid en expressiviteit zijn er de sleutelbegrippen. Voor volwassenen zijn er de dag- en avondateliers. De kunstacademie biedt volledige dagcursussen tekenkunst, schilderkunst en keramiek. Voor mensen die overdag veel vrije tijd hebben of gewoon ‘s avonds liever thuis blijven, zijn de ateliers open op maandagnamiddag en dinsdag. Ook ’s avonds en op zaterdagochtend is de academie in volle actie. De modeltekenklas is open op dinsdagnamiddag en -avond. Om les te volgen in de kunstacademie is geen voorkennis vereist.

meer info: kunstacademie, 014 56 65 60, kunstacademie@geel.be