20 jaar café de Werft met Werfthouse Rock

Het cultuurcentrum en café de Werft bestaan dit jaar twintig jaar. Café de Werft viert dit met festival ‘Werfthouse Rock’, een knipoog naar Geelhouse Rock. Op zondag 7 september kan je vanaf 15u genieten van optredens van Sindycats, Cotton3, Mr. Sousa and the barracudas en  Moodcollector. Om 22u kruipt DJ Herman Alen achter de draaitafel. Bij goed weer staan de optredens buiten gepland, bij slecht weer in het café, foyer en polyzaal van cc de Werft. De inkom is gratis. Er is kinderanimatie voorzien.

meer info: www.geel.be

Zitdag studietoelagen

Heb je hulp nodig bij het invullen van je aanvraagformulier voor studietoelagen. Op dinsdag 23 september  kan binnenspringen met je vragen bij de dienst onderwijs. Je kan terecht in lokaal 1.14 in het stadhuis van 9u tot 12u, van 13u30 tot 16u en van 17u30u tot 19u30.

meer info: dienst onderwijs, 014 56 64 00, onderwijs@geel.be

Opendeurdag dienstencentrum Luysterbos

LDC Luysterbos opent op zondag 7 september de deuren voor bezoekers. Je komt meer te weten over de algemene werking en de geplande activiteiten tijdens het volgende werkjaar. Er staan demonstraties crea, aquarel, kalligrafie, lijndansen en zumba gepland. De opendeurdag start om 14u in het Sociaal Huis, JB Stessensstraat 69.

meer info:  LDC Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be

Deel je passie in de bib

Heb je een voorliefde voor iets en ben je daarin heel gedreven? Wil je graag je kennis en passie delen met mensen uit je buurt? Word bibliothecaris voor één dag in de bib. Iedereen, individueel of in groep, kan zich kandidaat stellen. De bib opent graag haar deuren om jou en jouw publiek te ontvangen. Je kandidaat stellen kan via bibliotheek@geel.be of vanaf 8 september via www.bibliotheek.be. Het Geel Pionneke bijt de spits af op zaterdag 11 oktober in de bib van Geel. Tussen 9 en 12 u delen ze hun passie voor gezelschapsspelen.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Ontdek onze streekproducten op Lekkergeel.be

De dienst Toerisme lanceert i.s.m. de Geelse Horecasector en Geelse producenten de nieuwe site lekkergeel.be. Deze site laat je kennismaken met de lekkere producten die de Barmhartige Stede te bieden heeft. Je krijgt een overzicht van Geelse streekproducten en hun verkooppunten. Op lekkergeel.be vind je ook een heleboel lekkere recepten met hoeve- en streekproducten. De producten zijn niet alleen lekker, ze vullen elkaar ook perfect aan. Geen pens of paté zonder brood met bier, geen koffie zonder witteke of hartje. Ga op ontdekking, proef en combineer.  Je kan deze gerechtjes bovendien proeven in enkele Geelse horeca-zaken.

meer info: www.lekkergeel.be

Geels Roemeniëkomitee bestaat 25 jaar

Naar aanleiding van 25 jaar samenwerking tussen Geel en het Roemeense Slatina Timis organiseert vzw Geels Roemeniëkomitee dit najaar een reeks activiteiten om de samenwerking in de kijker te zetten. De festiviteiten starten met een academische zitting op 6 september in aanwezigheid van de burgemeesters van Geel en Slatina Timis, de Belgische ambassadeur in Roemenië en de Roemeense ambassadeur in België. vzw Geels Roemeniëkomitee werkt aan structurele samenwerkingsverbanden om middelen en kennis optimaal te benutten en te delen.

meer info: www.slatina-timis.be

Werk aan je conditie onder water

Van 8 september tot 11 december organiseert de spordienst lessen aquajoggen en aquagym. Bij aquagym beweeg je op muziek in ondiep water. Bij aquajoggen krijg je een zwemgordel die zorgt dat je blijft drijven en jog je in diep water.  Je werkt aan conditie, spierkracht, lenigheid en coördinatie en je doet aan vetverbranding. Er is ook een lessenreeks aquagym voor zwangere vrouwen. De lessen aquagym zijn op maandag van 19u tot 19u45 en op donderdag van 20u40 tot 21u25. De lessen aquajoggen zijn op maandag van 19u50 tot 20u35 en op donderdag van 19u tot 19u45. De lessen aqua zwanger zijn op maandag van 20u40 tot 21u25.

Inschrijven is niet nodig. Je mag gewoon deelnemen als het voor jou uitkomt. Je betaalt inkom en je koopt een aquakaart aan de kassa van het zwembad. Een kaart voor één les kost 3 euro, een kaart voor vijf lessen kost 10 euro, een kaart voor tien lessen kost 18 euro. Je kunt je aquakaart gebruiken voor de drie soorten aqua (joggen, gym en zwanger). Houders van een Geelse vrijetijdspas hebben recht op 50% korting.

meer info: sportdienst,  014 56 67 00, sportdienst@geel.be

Op stap met de gids: Geel door de eeuwen heen

Wandel mee doorheen de tijd op zondag 7 september. Maak tijdens deze twee uur durende rondleiding in het centrum kennis met de bewaarplaats van de ‘comme’, de gevangenis, de boterwaag en de geschiedenis van het vermoede ‘cabaret’ in het vroegere gemeentehuis. De wandeling start om 14u op de Markt. Deelnemen is gratis.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be