Postpaadje afgesloten

Op 5 oktober starten werken in het Postpaadje. Tussen het Postpaadje en de tuin van zeven aanwonenden, aan de kant van de Kollegestraat, wordt een muur gemetst. De muur krijgt hetzelfde uitzicht als de muur van het dagcentrum. Tijdens de werken is het paadje afgesloten vanaf Huis de Post tot aan de in-en uitrit van parking Nieuwstraat in de Kollegestraat. Op parking Nieuwstraat worden enkele parkeerplaatsen ingenomen voor het maken van een werfzone en stapelplaats. Begin 2015 zullen de werken klaar zijn.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Registreer je als orgaandonor

In ons land staan 1141 mensen op de wachtlijst voor orgaandonatie. Het aantal geregistreerde donoren stijgt, maar toch overleden vorig jaar nog 90 mensen terwijl ze op de wachtlijst stonden. Met de actie ‘Ik schenk je mijn hart, en nog veel meer’ wil ziekenfonds CM mensen motiveren om zich te registreren als orgaandonor. Op dinsdag 7 oktober is CM tussen 17u30 en 19u aanwezig in het stadhuis. Kom langs met je identiteitskaart en laat je registreren. CM zorgt voor een kleine attentie. 

meer info: www.cm.be

Tentoonstelling en rondleiding  ‘De Groote Oorlog’ 

De Provincie Antwerpen ontwikkelde samen met het Instituut voor Veteranen-NIOOO, de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog in grote lijnen’, een reizende expo over de periode 1914-1918. In veertig mobiele panelen worden de oorlogsgebeurtenissen op internationaal en Belgisch niveau weergegeven, aangevuld met lokale verhalen en beelden uit de provincie Antwerpen. De tentoonstelling loopt van 7 tot en met 20 oktober in de bib. Je kan inschrijven om de tentoonstelling gratis met gids te bezoeken op donderdag 9, dinsdag 14 en donderdag 16 oktober om18u30, zaterdag 11 en 18 oktober om 10u30.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Geel Pionneke wordt nieuwe bibliothecaris

Grijp je kans om het Geel Pionneke te leren kennen. Ze komen op zaterdag 11 oktober naar de bib met een koffer vol gezelschapspelletjes voor jong en oud. Tussen 9 en 12 uur geven enkele begeleiders uitleg en begeleiden ze verschillende leuke spellen met een lage instapdrempel. Sla geen beurt over en schrijf je in voor een spannende en gezellige zaterdagvoormiddag, zo ben je zeker van een plaats aan de speeltafel. Inschrijven kan tot 10 oktober.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Bib gesloten op 3 oktober en 1 november

Op vrijdag 3 oktober gaan de medewerkers van de bib op teambuilding . De bibliotheek is die dag uitzonderlijk gesloten. Op zaterdag 1 november sluit de bib haar deuren omwille van Allerheiligen.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Zuidergekte - herfstontmoeting in een Zuiders tintje

Op 4 oktober brengt Jef Van Hecken, voorheen coöperant voor Wereldsolidariteit in Azië, een persoonlijke getuigenis over zijn verblijf in Dhaka en zijn werken met werknemers uit de confectie-industrie. De infoavond start om 19u30 in parochiezaal St. Amands, Werft 16, Geel. Deelnemen kost 13 euro. Je kan best vooraf inschrijven, want er kunnen maximama 75 toeschouwers deelnemen.

meer info: KWB Geel, rik.waer@skynet.be, 0471 88 54 33

Zuidergekte - Oxfam Wereldwinkel organiseert wijnproefavond

Op donderdag 9 oktober om 20u kan je terecht in café De wolwinkel om heerlijke wijn te proeven onder professionele begeleiding. Je betaalt een kleine bijdrage. Vooraf inschrijven kan via dimp.verheyen@telenet.be  of telefonisch via 0477 99 16 61 of 014 58 32 92.

meer info: OXfam Wereldwinkel, dimp.verheyen@telenet.be, 014 58 32 92

Openluchtfilm in het stadspark

De tweede donderdag van oktober kan je in het stadspark gratis een filmpje meepikken in openlucht. Kruip lekker samen onder het dekentje om van de topper Django Unchained van Quentin Tarantino te genieten! Cultuur- en Jeugddienst van de Stad Geel, Thomas More en de overkoepelende studentenvereniging Atomos hebben de uitgereikte hand van de bioscoop Studio Geel als initiatiefnemer van het gebeuren met graagte aangenomen om dit evenement mee te organiseren en uit te dragen. De filmavond start op donderdag 9 oktober om 19u30.

meer info: cultuurdienst, 014 56 66 85, cultuurdienst@geel.be

Najaarsopendeurdag Geel Centrum

Op zondag 5 oktober kan je genieten van een extra shoppingdagje in hartje Geel. Die dag zetten alle centrumhandelaars hun deuren voor je open van 13u tot 18u. Op de markt staan optredens gepland in het kader van 10 jaar GeelFM.

meer info: www.geelcentrum.be