Op stap met ne vrèmden hap

Altijd al couscous willen proeven? Wil je weten hoe zoet Baklava echt is? Hou je van echte Marokkaanse muntthee en gaan Thaise loempia’s er altijd wel in? Combineer dat met een flinke wandeling om al dat lekkers te laten zakken en je krijgt ‘Op stap met ne vrèmden hap’. Op zondag 2 november wandel je aan de hand van een plannetje langs allerlei diensten en organisaties die werken aan een multiculturele samenleving. Bij elke stop kom je wat meer te weten over de organisatie en krijg je een exotische lekkernij aangeboden. Voor nieuwsgierige en actieve fijnproevers is deze activiteit niet te missen! Starten doe je tussen 13u en 15u aan het Toerismehuis op de Markt. Je wandelt op eigen tempo. Wie wil, kan het parcours al fietsend afleggen. Meedoen kost 7 euro, met een vrijetijdspas betaal je 4 euro. Inschrijven kan tot 31 oktober.

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 20, gelijke.kansen@geel.be

 

Fakkeltocht tegen armoede

Op vrijdag 17 oktober organiseert SPAAK (Samen Paraat tegen Armoede in de Kempen) een fakkeltocht tegen armoede op vier plaatsen in de Kempen, waaronder Geel. Wil je mee opstappen, kom dan om 19u naar het parochiecentrum van St.-Amands. Nee een korte inleiding trek je in groep met fakkel door de centrumstraten. Aansluitend staat om 21u een receptie gepland en het feest naar aanleiding van 15 jaar vzw Al-arm. Verwacht je aan een optreden van Sousa & the Barracudas en een DJ. De inkom is gratis en iets drinken doe je aan democratische prijzen. Kan je niet mee opstappen met de fakkeltocht maar wil je toch je solidariteit tonen, hang dan op 17 oktober een wit geknoopt laken uit je raam.

meer info: vzw Al-arm, 014 56 73 13, www.17oktober.be

Gezocht: voorleestalent!

Heb jij een hart voor kinderen of voor ouderen in rust- en verzorgingstehuizen? Hou je ook van voorlezen? Dan ben jij waarschijnlijk de geknipte persoon om ons voorleesteam te versterken!

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, biblitoheek@geel.be

Gezocht: vrijwillige begeleider voor toegankelijke cultuur in de bib

Ben jij nog op zoek naar een project waar je met veel voldoening aan kan deelnemen als vrijwilliger? Ben je sociaal geëngageerd en heb je nog wat tijd over? De bibliotheek is op zoek naar mensen die zo’n drie keer per jaar een persoon thuis willen ophalen die niet zelfstandig in de bib geraakt. Het is de bedoeling om samen een bezoek te brengen aan de bib tijdens openingsuren en deze persoon daarna ook terug thuis te brengen.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, biblitoheek@geel.be

Kennismakingsweekend Dimpnadagen

Voor GheelaMania en de Sint-Dimpna Ommegang is het stadsbestuur weer op zoek naar heel wat acteurs, figuranten, zangers en dansers. Verder worden ook vrijwilligers voor de ondersteuning van de Dimpnadagen gezocht: stewards, naaimoeders, handige harry’s voor decorploeg,... Wil je meewerken? Schrijf je dan voor 18 oktober in via www.fanvandimpna.be. Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober worden alle acteurs, figuranten, zangers en dansers die zich hebben ingeschreven op het stadhuis verwacht voor een kennismaking / workshop met Luc Stevens en zijn creatieve team. Je kan alle details over het opzet van dit kennismakingsweekend terugvinden via www.dimpnadagen.be.

meer info: www.dimpndagen.be