Ticketverkoop kerstmusical gestart

Tijdens het weekend van de kerstmarkt kan je in Geel naar goede gewoonte genieten van een kerstspektakel. Dit jaar zal dat ook het geval zijn en kan je op zaterdag 13 en zondag 14 december in een verwarmde tent op de Havermarkt komen kijken naar de musical ‘De prinses en de erwt’.. Dit sprookje van Hans Christian Andersen werd door de Geelse regisseurIef Damsherwerkt. De essentie bleef bewaard waardoor een prachtige voorstelling vol humor gebracht zal worden door meer dan 100 acteurs, figuranten, zangers en dansers. Een voorstelling van de kerstmusical duurt telkens een klein uurtje. Op zaterdag 13 december wordt er vanaf 13 uur elk uur een nieuwe voorstelling gespeeld met een pauze om 17 uur. Op zondag 14 december is dat vanaf 13 uur met een pauze om 16 uur. De laatste voorstelling start op zaterdag om 21 uur, op zondag is dat om 19 uur. De tickets voor de kerstmusical zijn verkrijgbaar bijToerismeGeel. Volwassenen betalen 5 euro in voorverkoop terwijl de prijs aan de kassa voor hen 7 euro bedraagt. Voor kinderen jonger dan 14 jaar werd de verkoopprijs vastgelegd op 2 euro. Snel erbij zijn is hoe dan ook de boodschap want het aantal tickets is beperkt!

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Centrumwinkels nodigen Sint uit

Op zaterdag 29 november kan je tussen 14u en 17u Sinterklaas en acht Zwarte Pieten ontmoeten in de centrumstraten van Geel. Zij brengen een bezoek op uitnodiging van Geel Centrum vzw.

meer info: www.geelcentrum.be

Sinterklaas bezoekt de bib

Oh kom maar eens kijken, wie er in het biebje is ... Sinterklaas en zijn ondeugende Pieten komen op zaterdag 6 december van 10.30u tot 11.30u langs in de bibliotheek. De Sint brengt zijn dik boek mee en vertelt de kinderen over zijn spannende avonturen. Inschrijven kan tot woensdag 3 december.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Bib zoekt vrijwillige begeleider voor toegankelijke cultuur

Ben jij nog op zoek naar een project waar je met veel voldoening aan kan deelnemen als vrijwilliger? Ben je sociaal geëngageerd en heb je nog wat tijd over? De bib zoekt mensen die drie keer per jaar een persoon thuis willen ophalen die niet zelfstandig in de bib geraakt. Het is de bedoeling om samen een bezoek te brengen aan de bib tijdens de openingsuren en deze persoon daarna ook terug thuis te brengen.

Heb je interesse, neem dan contact op! Op 9 december om 20u organiseert de bib een gezellige kennismakingavond voor deze vrijwilligers met een hapje en drankje. Die avond maakt de bib je startklaar als vrijwilliger en is er ruimte om vragen te stellen. Je kan inschrijven voor de kennismakingsavond tot 1 december.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Lokaal bestuur stelt brochure ‘Lanceer je loopbaan!’ voor

Ben je werkzoekend, maar heb je extra hulp nodig bij je zoektocht? Weet je niet waar je terecht kan voor gespecialiseerde ondersteuning in je zoektocht naar een job, opleiding of ondernemerschap? In Geel, Laakdal en Meerhout zijn tal van organisaties die je hierbij kunnen helpen, of je nu schoolverlater, 50+, arbeidsgehandicapt of van buitenlandse origine bent. Lokaal bestuur Geel heeft samen met Randstad Diversity en VDAB deze organisaties voor gebundeld in de brochure ‘Lanceer je loopbaan!’. In deze brochure kan je terugvinden welke stappen je kan ondernemen tijdens je zoektocht naar werk om je kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Ben je op zoek naar een opleiding of wil je net zelfstandige worden? Ook hierover kan je informatie terugvinden in de brochure. ‘Lanceer je loopbaan!’ is verkrijgbaar in het Sociaal Huis in Geel, het OCMW in Laakdal en Meerhout en in de Werkwinkel in Geel. Je kan ook een exemplaar aanvragen via de intergemeentelijke tewerkstellingscoördinator. De digitale versie is beschikbaar op www.geel.be.

meer info: tewerkstellingscoördinator, 0492 90 10 22, kim.leyten@geel.be

NMBS wijzigt dienstregeling vanaf 14 december

Op 14 december past de NMBS de dienstregeling aan. Richting Antwerpen vertrekt van maandag tot vrijdag een trein 6 minuten na elk uur, en 6 minuten na elk halfuur (met uitzondering van 21.36u). Op zaterdag, zondag en feestdagen vertrekt een trein 6 minuten na elk uur. De hele week vertrekt de eerste trein richting Antwerpen om 5.06u. De laatste trein is voorzien om 22.06u. Richting Mol vertrekt van maandag tot vrijdag een trein 6 minuten voor elk uur en 5 minuten voor elk halfuur (met uitzondering van 23.21u). Op zaterdag, zondag en feestdagen vertrekt een trein 6 minuten voor elk uur. Voor een overzicht van de eerste en laatste treinen richting Mol surf je naar www.nmbs.be.

 

meer info: www.nmbs.be