Eerste Polysafe-avond was een succes

Eind februari ging de eerste Polysafe-avond door. Deze avond is geïnspireerd op het welgekende 'Tupperware-systeem'. Iemand nodigt buren, kennissen en vrienden uit voor een avondje diefstalpreventie. De inbraakpreventie-adviseur van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout was spreker van dienst. Hij lichtte de samenwerking met de politie toe en vertelde wat je zelf allemaal kan doen om je woning beter te beveiligen tegen inbrekers. Hij toonde ook hoe je best waardevolle voorwerpen registreert. De avond was bijzonder leerrijk voor iedereen en de reacties van de deelnemers waren positief. De gemeente Meerhout beloonde het koppel dat de avond organiseerde met een cadeaubon.

Heb je interesse om zelf ook een Polysafe-avond te organiseren? Het enige wat jij moet doen, is een aantal mensen uit Geel, Laakdal of Meerhout uitnodigen en je woonkamer ter beschikking stellen. Een uitnodigingsbrief kunnen we je aanleveren. Is dit iets voor jou? Contacteer dan de inbraakpreventie-adviseur van de politiezone op 014 56 47 33 of via jos.delarbre@pzglm.be om praktische afspraken te maken.

meer info: www.pzglm.be

Nieuw oproepnummer voor dokter van wacht

Op 2 maart wijzigde het centraal oproepnummer voor de dokter van wacht. Die is voor dringend medische zorgen voortaan op alle dagen bereikbaar op 014 22 22 00. Alle andere lokale nummers vervallen. Het is noodzakelijk om te bellen voor een afspraak. De wachtposten zijn tijdens de week niet open, alleen op weekend en feestdagen.

meer info: www.wachtpostzuiderkempen.be

Aquafin herstelt riolering in Winkelom

Aquafin en stad Geel starten op 9 maart met de renovatie van de riolering in Winkelom in Geel. De herstellingswerken situeren zich tussen het kruispunt met Seppendijk en de rotonde met de R14. In de bestaande riolering wordt een nieuwe buis aangebracht. Op maandag 2 maart startte de aannemer met de plaatsing van de pompen om het grondwater te verlagen. Op maandag 9 maart beginnen de eigenlijke herstellingswerken. De weg wordt ter hoogte van Seppendijk langs één zijde opgebroken. Het rijvak dat gebruikt wordt door het verkeer vanuit Laakdal richting Geel blijft toegankelijk. Het verkeer afkomstig van Geel richting Laakdal en E313 wordt vanaf 9 maart omgeleid via de Koning-Albertstraat. Ook voor het fietsverkeer komende van Geel is een plaatselijke omleiding voorzien. De herstellingswerken duren vermoedelijk twee maanden.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Op stap met de stadsgids: Winterwandelfeest

Wandel op zondag 8 maart mee met de gids tijdens deze fascinerende gratis winterwandeling in Larum. Vanaf domein Zonnedauw voert deze wandeling ons via de Langstraat en de Larumse Heide naar St.-Jozef-Olen. Onderweg passeren we het domein waar kunstenaar/natuurliefhebber Achiel Cools zijn kauwentoren bouwde en een moerastuin aanlegde. Cools heeft verschillende boeken geschreven over het leven en het gedrag van zijn favoriete vogels. In St.-Jozef-Olen stappen we langs de oever van het Kempisch Kanaal terug. Daar belichten we de geschiedenis van deze waterweg en het economisch en toeristisch belang. Op het einde van de wandeling zien we de befaamde Baileybrug. De wandeling start om 14u. Het einde is voorzien rond 16u.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Carnaval in de Hei

In Winkelomheide houden ze ervan om samen op te gaan in de carnavalsfeer. Een moeilijk te verklaren verschijnsel, maar na een flinke carnavalskuur plaats je alles weer in de juiste context en weet je weer hoe relatief alles in het leven is. De Heiknuiters beloven je vijfendertig kleurrijke wagens, veel volk en ambiance en uiteraard snoep voor de kleinsten. Op zaterdag 7 maart staat een stoet op het programma. Die vertrekt om 14.11u voor een tocht door de straten van Winkelomheide. Enkele straten zullen hierdoor tijdelijk afgesloten zijn. Lokale omleidingen zijn dan van kracht. 's Avonds kan je je vanaf 20.30u verder uitleven op het bal in de Euro Gijbels Hall. Op zondag 8 maart staan de kinderen centraal. Om 13.11u start dan een verkleed carnavalfeest met clowns en gratis geschenken.

meer info: De Heiknuiters vzw, 0495 24 24 30, paul.turlinckx@telenet.be

Theater in de bib

Theater Bazas organiseert op vrijdag 13 maart een toonmoment in de bib. De eerste 35 personen die zich inschrijven, krijgen de unieke kans om deze voorstelling gratis bij te wonen. Geen avondje Mylène, Tupperware of Upperdare, wel persoonlijk reisadvies. Zot maar ook met een vleugje emotie. Voor haar én hem. Reisspektakel dat je twijfel zal doen omslaan in 'ik vertrek nu!' of 'I want to break free!' Wim & Eric van reisbureau 'Yes you can!' maken jouw droom écht waar. Van small over XL tot very BIG. Voor alle reizigers. Tips en trick's. Do's en don'ts. De avond start om 19u. Inschrijven kan tot 13 maart.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Subsidies voor innovatieve welzijnsprojecten

Het Sociaal Huis werkte een nieuw subsidiereglement uit voor innovatieve welzijnsprojecten. Het lokaal bestuur wil duurzame acties ondersteunen die de welzijnsdoelstellingen van het meerjarenplan aanvullen of versterken. De zes thema's zijn armoedebestrijding en maatschappelijke integratie, gezondheidszorg en preventie, kinderopvang, zelfstandig thuis wonen, Geel profileren als Barmhartige Stede, geïntegreerd lokaal welzijnslandschap. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 5 000 euro. Alle organisaties met een werking in Geel kunnen deelnemen. Individuele personen kunnen geen subsidie krijgen maar mensen met nieuwe ideeën kunnen zich wel verenigen in een feitelijke vereniging. Het Sociaal Huis verwacht voor 1 mei 2015 een bondig verslag van het projectidee. Weerhouden projecten worden door de beoordelingscommissie uitgenodigd om door te stromen naar fase 2 om een definitieve aanvraag in te dienen. De uitvoering van de initiatieven kan starten vanaf 1 oktober 2015. Meer informatie en het volledige subsidiereglement vind je op www.geel.be. Je kan het reglement ook opvragen bij het Sociaal Huis. Heb jij, samen met je organisatie of enkele gelijkgezinden, een geweldig idee op vlak van welzijn of sociale zorg? Laat deze kans niet liggen en dien een aanvraag in voor 1 mei 2015.

meer info: Sociaal Huis, 014 56 70 00, sociaalhuis@geel.be

Mysteriespel in de bib

Denk je dat de bib saai is en alleen maar interessant voor boekenwurmen? De bib wil je het tegendeel bewijzen met een super spannende activiteit op vrijdag 6 maart! Zit je in het 5de of 6de leerjaar? Heb je een vriend of een vriendin met wie je een knotsgek en bibberend avontuur wil beleven? Doe dan mee met het mysterieuze bibspel in het donker. Je gaat samen met je partner in crime op zoek naar de oplossing van een mysterie. Via een spannend parcours kun je samen het raadsel oplossen. Schrijf je zeker in met z'n twee, met je hele klas of jeugdbeweging. Het spel start om 19u en duurt tot 20.30u. Inschrijven kan tot 6 maart. Het spel is een samenwerking met Mooss.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be