Nieuws vanuit het schepencollege : Taptoe   Het college van burgemeester en schepenen besliste al jaren geleden om in 2014 een taptoe te organiseren, in samenwerking met vzw Reserve-Officieren Mechelen. Dit evenement kadert in het grote geheel van activiteiten rond ‘Heist Herdenkt WO I 1914-1918’. De gemeente wil op deze manier hulde brengen aan de overgebleven oud-strijders van Heist-op-den-Berg.

De taptoe zal plaatsvinden op het Cultuurplein op vrijdag 5 september.


Het college geeft opdracht aan de dienst Evenementen & Feestelijkheden om de praktische organisatie op zich te nemen en te fungeren als tussenpersoon voor de nodige praktische afspraken met de gemeentelijke diensten die hierbij hulp zullen bieden, politie en brandweer, de vzw Reserve Officieren Mechelen en leveranciers. 
   
Maandelijkse markt Ten Kerselaere
Het college geeft toelating aan Woon- en Zorghuis Ten Kerselaere in Hallaar om een markt te organiseren op de eerste donderdag van elke maand van 16 tot 20 uur.
De markt vindt plaats op hun terreinen aan de Boonmarkt nr. 27. Er zullen een twintigtal erkende marktkramers aanwezig zijn.  
  
Randfestiviteiten Grootlo-kermis
Het college geeft toelating aan Café Vitesseduif voor het organiseren van festiviteiten in openlucht ter gelegenheid van Grootlo-kermis in de periode van zaterdag 16 augustus tot en met dinsdag 19 augustus 2014. 
  
Kerstmarkt 2014
Het college geeft toelating aan de dienst Toerisme om op zondag 21 december 2014, van 13 tot 20 uur, de jaarlijkse kerstmarkt op het Kerkplein in het centrum van Heist-op-den-Berg te organiseren.
Vele erkende Heistse verenigingen bemannen een stand op deze kerstmarkt. Door zijn gezellige karakter en de uitstekende sfeer is de markt dé ontmoetingsplaats bij uitstek in de eindejaarsperiode. De voorbije jaren kende de kerstmarkt dan ook telkens een grote opkomst.
Ook het Treinmuseum zal tijdens de kerstmarkt weer open zijn voor het publiek.
Bovendien voorziet het Bergstraatcomité diezelfde dag een zondagopening van de winkels in de Bergstraat. 
  

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 19 augustus vindt de volgende gemeenteraadszitting plaats in de raadzaal (Kerkplein 15) in Heist-op-den-Berg. Je kan de agenda van de zitting hier raadplegen. Iedereen is welkom om het openbare gedeelte bij te wonen.

Nieuws vanuit de gemeente

10 x music
Vrijdag 22 augustus wordt het festivalplein alvast opgewarmd voor de 10de editie van Hestival. Om 20 uur start een spetterend muziekfeest! Meer weten?

Hestival - ook voor personen met een handicap
Op zaterdag 23 augustus is het tijd voor de 10de editie van Hestival! Op initiatief van de GAPH zijn er ook dit jaar dichtbij het Cultuurplein parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap. Meer weten? 

Inschrijven bij de academies 
Op maandag 1 september worden de lessen hernomen in de Heistse teken- en muziekacademie. Elk schooljaar moet  je je inschrijving bij de academies hernieuwen. Meer weten?