Fiets- en wandelpad Netekade : Het gemeentebestuur levert een bouwvergunning af voor de aanleg van een nieuw fiets- en wandelpad langs de linkeroever van de Nete in Itegem. Het gaat om de verbetering van het bestaande jaagpad, dat semi-verhard is, en dat ook nu af en toe door fiets- en voetgangers wordt gebruikt. 
  
Aan deze linkeroever staat de bebouwing erg dicht tegen de rivier, een gevolg van de historische binding van een groot deel van de gebouwen hier met de Nete. Door de heraanleg in kwalitatieve en duurzame materialen wordt de Netekade terug meer betrokken bij de rest van het dorp, dat in dezelfde materialen heraangelegd wordt. Zo wordt de oorspronkelijke historische binding van deze kade met het dorp weer aangehaald. 
  
Het vernieuwde pad zal veel toegankelijker zijn voor fietsers en wandelaars (ook met kinderwagens) en rolstoelgebruikers. Daarnaast zal ook de aansluiting bij de fiets- en voetpaden van aanliggende straten de aantrekkelijkheid van dit pad verhogen. 
  
De aanleg van dit pad is dus zeker een aanwinst voor de ruimtelijke ordening van deze omgeving en voor heel Itegem. 
  
Sluiting uitleenpost Pijpelheide 
Op dinsdag 9 september zal de uitleenpost in Pijpelheide gesloten zijn o.w.v. de jaarlijkse kermis. 
    
Jaarlijks verslag sportbeleidsplan
Op 11 december 2007 werd het sportbeleidsplan goedgekeurd door de Heistse gemeenteraad. Om subsidies van de Vlaamse regering te kunnen ontvangen, moet de sportdienst jaarlijks een verantwoordingsnota opmaken over de uitvoering van dit sportbeleidsplan. Het college keurt de verantwoordingsnota voor het jaar 2013 goed. 
  
Buitengewoon onderhoud asfaltwegen 
Het college geeft een aannemer de opdracht om op 15 september 2014 te starten met het buitengewoon onderhoud aan asfaltwegen. De werken moeten binnen een termijn van 70 werkdagen uitgevoerd worden. 

Uitvoering werken 
Het college stelt een aannemer aan voor het uitvoeren van volgende werken: 
-       aanleg van wegenis en riolering aan Chiro-lokalen in de Biekorfstraat 
-       aanleg van een wandelpark in Heist-Goor 
-       aanleg van een wandelpad en petanqueterrein aan de pastorij in Pijpelheide. 
  
De totale kostprijs van deze werken bedraagt 54.471,58 euro incl. btw. De aanvangsdata worden in overleg met de aannemer bepaald. 
  
Aankoop telefoontoestellen en telefooncentrale(s)
Het college keurt het bestek en de raming goed voor de aankoop van telefoontoestellen en telefooncentrale(s) voor gemeente en OCMW. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 22 september om 10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Nieuws vanuit de gemeente

’Sport Na School‘–pas
Ben jij zo’n sportieveling uit het secundair onderwijs die graag allerlei sporten doet? Dan is de Sport na School-pas (SNS-pas) op jouw lijf geschreven! Met deze pas kies je immers zelf wat, waar, wanneer en hoeveel je wil sporten. Meer weten?

dementiePraatcafé dementie
Het volgende praatcafé dementie vindt plaats op dinsdag 9 september om 13.30 uur in zaal 4 van het cultuurcentrum. Het thema van dit praatcafé is ‘de rol van de huisarts bij dementie’. Meer weten?

Kies voor goedkopere groene energie
Betaal jij graag te veel voor je energie? Wij ook niet. Doe mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur die onze gemeente ondersteunt. Meer weten?