Nieuws vanuit het schepencollege

Toekenning Vlaamse subsidies
In het kader van de ‘Samenwerkingsovereenkomst Leefmilieu 2008-2013’ tussen het Vlaamse gewest en de gemeente Heist-op-den-Berg werden er drie Vlaamse projectsubsidies toegekend. Het gaat om een bedrag van 2.349,50 euro voor de aankoop van een elektrische bromfiets ter waarde van 4.699,00 euro. Deze bromfiets wordt gebruikt door de technische dienst. 

Daarnaast kent het gemeentebestuur aan particulieren een premie toe voor de plaatsing van een hemelwaterput of infiltratievoorziening bij bestaande woningen. Het Vlaamse aandeel van de gemeentelijke premie werd goedgekeurd voor 23 hemelwaterinstallaties. Het gaat om een bedrag van 250 euro per installatie of een totaalbedrag van 5.750 euro. 

Ten slotte werd de rapportering over de tewerkstelling van de gemeentelijke MINA-werkers voor het werkingsjaar 2013 goedgekeurd. De gemeente heeft recht op een toelage van 18.600 euro voor de tewerkstelling van 1,5 VTE MINA-werkers. Deze groenarbeiders zorgen o.a. voor het onderhoud van trage wegen en openbare parken.

Aankoop ziekenwagenbrancards
Het college keurt het bestek en de raming voor de aankoop van ziekenhuisbrancards goed. De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 28 oktober 2014 om 11 uur toekomen in het gemeentehuis.

Kerstboomophalingen
Het college beslist om begin 2015 geen aparte kerstboomophaling door de technische dienst meer te organiseren. De jeugdverenigingen mogen - in het kader van de maatschappelijk waardevolle projecten - nog wel kerstboomophalingen organiseren. Zij verwittigen zelf de bewoners van de straten waar zij de kerstbomen willen ophalen. Bewoners van straten waar de jeugdverenigingen niet langskomen, kunnen hun kerstboom gratis afleveren op de containerparken.

Schilderen fietssuggestiestrook
Het college stelt een aannemer aan voor het schilderen van een fietssuggestiestrook in de Zonderschotsesteenweg in wegenverf, met instrooiing van stroefheidparels. De totale kostprijs hiervan bedraagt 20.937,84 euro incl. btw.

Vakantieactiviteiten jeugddienst
Het college gaat akkoord met het voorstel van de jeugddienst om voortaan geen Grabbelpassen meer te verkopen. De Grabbelpaskorting die je krijgt bij bepaalde activiteiten die de jeugddienst organiseert, verdwijnt op 2 februari 2015. In plaats daarvan zal, net zoals bij de speelpleinwerking en de activiteiten van de sportdienst, een apart tarief gebruikt worden voor inwoners, niet-inwoners en houders van een vrijetijdskaart. 

Vanaf de krokusvakantie 2015 zal je bovendien voor de activiteiten van de jeugddienst ook online kunnen inschrijven en kunnen betalen via overschrijving.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 14 oktober 2014 vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier nalezen.
Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Brandhoutverkoop
Op 7 en 8 november organiseert de vzw Bosgroep Zuiderkempen een brandhoutverkoop. De brandhoutcataloog is beschikbaar bij de afdeling Bouw en Milieu, Leopoldlei 40 in Heist-op-den-Berg en op www.bosgroep.beMeer weten?

Onderhoud kerkhoven
De graven op de kerkhoven kunnen uiterlijk tot en met woensdag 29 oktober 2014 met water gereinigd worden. Dit laat de gemeentelijke groendienst toe om de kerkhoven nog in orde te brengen tegen Allerheiligen. Meer weten?

Rode Kruis stelt werking voor in CC Zwaneberg
De Rode Kruisafdeling van Heist-op-den-Berg bestaat dit jaar 75 jaar. Voor die gelegenheid stellen de Rode Kruisvrijwilligers van 23 tot 26 oktober hun werking voor in CC Zwaneberg. Meer weten?