Nieuws vanuit het schepencollege

Kerststal Itegem en Wiekevorst
Het college geeft toelating aan het Kerststalcomité Itegem om een kerststal te plaatsen op het Sint-Guibertusplein van dinsdag 25 november 2014 tot en met zaterdag 10 januari 2015. De technische dienst zal  8 kerstbomen plaatsen achter de kerststal en zal de nodige nadarafsluiting leveren. 
Het gemeentebestuur sluit ook een verzekering af die alle risico’s dekt voor de kerststal en de levende dieren (verblijf dieren, opstellen en demonteren kerststal, heen- en terugvervoer kerststal en dieren, enz.). 
  
Het college geeft ook toelating aan KWB Wiekevorst om van 6 december 2014 tot en met 10 januari 2015 kerstverlichting op te hangen in het centrum van Wiekevorst en een kerststal te plaatsen op het plein aan de rechterzijde van de kerk. De nodige afspraken met de technische dienst worden gemaakt. 

Gedeeltelijke herinrichting bibliotheek
Het bestek en de raming voor de gedeeltelijke herinrichting van de Heistse bibliotheek worden goedgekeurd door het college. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 9 januari 2015 om 10 uur toekomen op het gemeentehuis.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 18 november 2014 vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier nalezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Het stroomafschakelplan: info en tips
Deze winter zullen bij grote elektriciteitsschaarste een aantal gebieden zonder stroom gezet worden. Het gemeentebestuur informeert en geeft tips over hoe je stroom kan besparen. Meer weten?

Kerstshow voor senioren
De seniorenraad en seniorendienst organiseren op 8, 9,10 en 11 december hun jaarlijkse kerstshow voor alle Heistse senioren in het cultuurcentrum. Inschrijven is verplicht! Meer weten?

Een rollend gemeentehuis? Een bib op wielen?
Vanaf september 2015 vind je ze allebei op 1 bus!
Heb jij een leuk of origineel idee over hoe deze bus er langs de buitenkant kan uitzien? Laat het ons zeker weten. Meer weten?