Nieuws vanuit het schepencollege

Rode Kruis-veertiendaagse
Van 23 april tot en met 7 mei 2015 vindt de jaarlijkse Rode Kruis-veertiendaagse plaats. Het college geeft dan toelating aan het Rode Kruis, afdeling Heist-op-den-Berg, om zelfklevers en Rode Kruis-producten te verkopen. Dit kan huis-aan-huis gebeuren of aan de kruispunten Liersesteenweg-Schoorstraat, Liersesteenweg-Schrieksesteenweg, ter hoogte van bandencentrale Jespers en ter hoogte van het Gemeenschapsonderwijs. Ook op de zondagsmarkten van 26 april en 3 mei zal het Rode Kruis een standje bemannen.

Het college verleent ook toelating om een aantal Rode Kruis-vlaggen op te hangen aan het Torengebouw, de uitleenpost van de bibliotheek in Itegem en Cultuurcentrum Zwaneberg. Verder zullen affiches gehangen worden in de gemeentelijke openbare gebouwen om de actie mee bekend te maken.

Vredesposterwedstrijd Lionsclub
Sinds enkele jaren organiseert Lionsclub Heist-Westerlo een tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar onder de naam 'Vredesposterwedstrijd'. Op deze manier willen ze zoveel mogelijk kinderen bewust laten nadenken over het begrip 'vrede'. Het thema van dit jaar is 'Deel de vrede'. Er nemen 6 scholen met een totaal van 293 leerlingen deel aan de tekenwedstrijd.

Elke wedstrijd eindigt natuurlijk met een winnaar! Het college beslist de prijsuitreiking van de 'Vredesposterwedstrijd' te laten plaatsvinden op woensdag 24 juni 2015 in de cursusruimte van Cultuurcentrum Zwaneberg. Je kan er de tentoongestelde werken nog tot maandag 29 juni komen bewonderen.

Sluiting jeugddienst op 28 augustus
De jeugddienst zal gesloten zijn op vrijdag 28 augustus o.w.v. de jaarlijkse slotdag op het speelplein. Het speelplein wordt die dag in een leuk jasje gestoken en de animatoren werken een speciaal programma uit om de zomervakantie op een leuke manier af te sluiten.

Aanbrengen wegmarkeringen
De aanvangsdatum voor het aanbrengen van wegmarkeringen op gemeentewegen (dienstjaar 2015) wordt vastgesteld op 30 maart 2015. De aannemer moet de opdracht voltooien binnen een termijn van 30 werkdagen.

Nieuws vanuit de gemeente

Buitenspeeldag
Op woensdag 1 april is het weer Buitenspeeldag! Dit jaar spelen we tussen 13 en 17 uur op het grasveld aan de lokalen van Chiro Zonderschot (Blokstraat 7) en op het grasveld van de KLJ in Schriek (Ommeweg 1 A). Meer weten?

Digitale bouwaanvraag
Vanaf 30 maart kan je in Heist-op-den-Berg je bouwvergunning digitaal aanvragen. Hierdoor kan je als bouwer eenvoudig en snel de nodige vergunningen krijgen. Meer weten?

Tentoonstelling Hallaar in dialoog met de dood
Op 28 en 29 maart kan je in Hallaar een bijzondere tentoonstelling bezoeken: 'Hallaar in dialoog met de dood: een tentoonstelling over funeraire verhalen, gebruiken en tradities'. Meer weten?