Nieuws vanuit het schepencollege

Brandweerkorps Duitsland op bezoek
De brandweer van Stadtrat Dornburg-Camburg und Landtag Thuringen (Duitsland), een korps waarmee de vzw Vriendenkring Brandweer Heist-op-den-Berg 25 jaar geleden al verbroederde, komt op bezoek. Het verbroederingsweekend vindt plaats op 8, 9 en 10 mei en er staat heel wat op het programma!

Op vrijdag is er optocht door de Bergstraat en een ontvangst op het gemeentehuis. Op zaterdag trekken ze naar de musea in het Jubelpark in Brussel, en op zondag gaan ze de Heistse markt en de watertoren verkennen. Fotocollectief 'Liggend Beeld' zal het geheel in beeld brengen.

Het gemeentebestuur beslist een subsidie toe te kennen aan vzw Vriendenkring Brandweer Heist-op-den-Berg en fotocollectief 'Liggend beeld' ter ondersteuning van dit gemeenschapsvormende project.

Aanstellen veiligheidscoördinator
Het college stelt een veiligheidscoördinator aan voor het ontwerp en de verwezenlijking van werken in de verkaveling Paanhuisstraat. De totale kostprijs bedraagt 2.294,16 euro incl. btw. De kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar.

Plaatsing Vlindertegel
Op 1 oktober 2014 besliste het college om een Vlindertegel aan te kopen bij de vzw Zinloos Geweld. De Vlindertegel staat symbool voor vrede, verdraagzaamheid, respect en geweldloze communicatie. Door het plaatsen van een Vlindertegel op een druk bezochte openbare plaats is hij op een visuele en voortdurende manier aanwezig in onze samenleving en kunnen we stilstaan bij zaken die vanzelfsprekend lijken, maar dat helaas niet altijd zijn.

Het college beslist nu om deze Vlindertegel aan de ingang van het Heistse politiekantoor te plaatsen. De technische dienst zorgt voor de plaatsing.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 21 april 2015 vindt de volgende gemeenteraadszitting plaats in de raadzaal (Kerkplein 15) in Heist-op-den-Berg. Je kan de agenda hier raadplegen. Iedereen is welkom om het openbare gedeelte bij te wonen.

Nieuws vanuit de gemeente

Opening toeristisch seizoen
De dienst Toerisme Heist-op-den-Berg verwelkomt je op zondag 26 april met een opendeurdag in het kantoor aan de Postweg 6 van 10 tot 17 uur. Meer weten?

Pesticiden: doe jij het ook zonder?
We roepen iedereen op om het gebruik van pesticiden in huis en tuin stop te zetten of sterk te beperken. Meer info en tips vind je op www.zonderisgezonder.be. Meer weten?

Week van de Amateurkunsten
In 2015 vieren we de Week van de Amateurkunsten van vrijdag 24 april tot en met zondag 3 mei. Het thema van deze editie is 'De Kleine Artiest'. Meer weten?