Nieuws vanuit het schepencollege

Taxusinzameling
IOK Afvalbeheer heeft beslist om ook dit jaar de actie 'Vergroot de Hoop' te ondersteunen. Bij deze actie wordt taxussnoeisel ingezameld ten voordele van de strijd tegen kanker. Uit het snoeisel kan immers de stof 'baccatine' gehaald worden, wat in kankermedicatie wordt verwerkt. Daarnaast zal per ingezamelde kubieke meter taxussnoeisel een bedrag van 50 euro overmaakt worden aan het
Olivia Hendrickx Research Fund in Herentals. Dit is een vzw die het wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België ondersteunt.

Je kan je taxussnoeisel van 15 juni tot en met 31 augustus 2015 naar het containerpark brengen. Hou er wel rekening mee dat het om jong en zuiver taxussnoeisel moet gaan.

Vorig jaar werd in Heist-op-den-Berg 73,5 m³ snoeisel ingezameld, wat een financiële bijdrage van 3.675 euro en grondstoffen voor 73 chemotherapieën opleverde!

Sluitingsdag uitleenpost Pijpelheide
De uitleenpost van de bibliotheek in Pijpelheide zal gesloten zijn op zaterdag 23 mei o.w.v. het schoolfeest van basisschool De Hei.

Aankoop glasbakken
Op de technische dienst komen er regelmatig vragen voor glasbakken binnen, zowel voor nieuwbouw als ter vervanging van vernielde of verdwenen glasbakken. Omdat de voorraad glasbakken bijna op is, beslist het college om 200 glasbakken aan te kopen voor een totale prijs van 2.000 euro.

Aanleg drinkwaternet
Het college gaat akkoord met de kostenraming van Pidpa voor de aanleg van een drinkwaternet in de verkaveling Hof van Riemenstraat. De uitbreiding van het drinkwaternet is noodzakelijk voor het aansluitbaar maken van de verkaveling. De kosten van ca. 8.901,71 euro zijn volledig ten laste van de verkavelaar.

Europees uitwisselingsproject
Het college beslist om deel te nemen aan een Europees uitwisselingsproject van jongeren tussen 18 en 25 jaar. De projectperiode loopt van 15 september 2015 tot 15 februari 2016.

Nieuws vanuit de gemeenteraad
Op dinsdag 21 april 2015 vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier lezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Nieuws vanuit de gemeente

Opening toeristisch seizoen
De dienst Toerisme verwelkomt je op 25 en 26 april met een opendeurdag in het kantoor aan de Postweg 6 van 10 tot 17 uur. Een hapje en drankje uit de streek, korting op fiets- en wandelkaarten, nieuwe brochures, ... je vindt het er allemaal! Meer weten?

Avondopening watertoren
Bij avond kan je vaststellen hoe de zon langzaam ondergaat en de kunstverlichting het landschap een totaal ander uitzicht geeft. Kom dus zeker naar de avondopening op donderdag 30 april van 20 tot 24 uur. Meer weten?

Diftar-containerparken in Heist-op-den-Berg
Op vrijdag 8 mei kan je een kijkje komen nemen op het nieuwe containerpark aan de Knotwilgenweg 35. Het containerpark aan de Herentalsesteenweg sluit vanaf 10 mei en de openingsuren van het containerpark aan de Impulsstraat wijzigen. Meer weten?