Nieuws vanuit het schepencollege

Nieuwe huurders Joki
Het schepencollege stelt een nieuwe hoofdhuurder en beheerder aan van het gebouw Joki in Itegem. Het hoofdgebouw, het sanitair blok en de tuin worden verhuurd aan Jeugdatelier Scoebidoe voor hun werking. Zij betalen hiervoor maandelijks huur aan de gemeente en mogen de locatie zelf verder onderverhuren aan bv. muziekgroepjes, voor optredens, … De danszaal zal beheerd en onderhouden worden door Snack Attack. Zij regelen de verhuur van de zaal. Per verhuring ontvangt de gemeente een deel van de inkomsten.

De technische dienst zal vóór 1 augustus 2013 het gebouw helemaal nakijken en eventuele mankementen herstellen om zo het gebouw in orde te brengen qua brandveiligheid.

Winterspeeltuin
De gemeentelijke jeugd- en sportdienst organiseren op zaterdag 23 en zondag 24 november 2013 een ‘Winterspeeltuin’ in de sporthal van Wiekevorst. De ‘Winterspeeltuin’ houdt in dat de sporthal vol opblaasbare attracties wordt gezet zodat kinderen er naar hartenlust kunnen spelen en springen.

Routedokters
Het gemeentebestuur keurt de uitvoering van het eerste- en tweedelijnsonderhoud door de Routedokters goed. Routedokters houden zich bezig met het onderhoud van het fietsknooppuntennetwerk en de bovenlokale wandelroutes. 

Een eerstelijnsonderhoud omvat het tweemaal per jaar nakijken van het fietsknooppuntennetwerk en het onderhoud van de signalisatiebordjes. De kostprijs hiervan bedraagt 5.832 euro. Het tweedelijnsonderhoud (maaien van bermen, opruimen zwerfvuil, onderhoud infrastructuur, …) zal gebruikt worden ter ondersteuning van de Landbouwdag en voor het onderhoud van de trage wegen. De prijs hiervan bedraagt 3.000 euro.

Kampvervoer voor jeugdverenigingen in de zomervakantie
Het college gaat akkoord met de regeling voor het kampvervoer voor Heistse jeugdverenigingen tijdens de zomervakantie. De technische dienst zal hiervoor instaan.

Vervangen brandkraan
Na onderzoek stelt Pidpa vast dat de brandkraan in de Impulsstraat in Heist-op-den-Berg volledig vervangen moet worden. Het college gaat akkoord met de vervanging voor de geraamde prijs van 2.100 euro.

Nieuws vanuit de gemeente


Belasting op drukwerken en van gelijkgestelde producten

Vanaf heden wordt er een gemeentebelasting aangerekend op de verspreiding van niet-geadresseerde drukwerken en van gelijkgestelde producten. Voor meer informatie kan je terecht op de financiële dienst van Heist-op-den-Berg. Meer weten?

Zitdagen burgemeester en schepenen

Tijdens de zomermaanden zijn er aantal dagen waarop de burgemeeter en schepenen geen zitdag houden. Meer weten?

Jeugddienst organiseert weer twee openluchtfilms

Tijdens de zomervakantie organiseert de jeugddienst voor het tweede jaar op rij openluchtfilms bij zonsondergang. In juli en augustus kunnen jong en oud onder de sterrenhemel genieten van een ontspannende film. Meer weten?